ZLATNI STUDIO 2018.

Odmah je bilo jasno da će postati izvanserijski događaj: Prisjetite se nezaboravnih izvedbi na prvoj dodjeli

Važan segment same dodjele svakako su glazbene izvedbe, koje su sve samo ne obične
Goran Bare
 Boris Kovačev/Cropix

Još od prvog izdanja nagrade Zlatni Studio njezine su dodjele postale društveni događaj koji se čeka cijelu godinu. Okupljaju se najbolji umjetnici, novinari, urednici i producenti nominirani u nekoj od pet kategorija: televizija, glazba, film, kazalište i radio. Već 2018. bilo je jasno da Zlatni Studio pretendira biti izvanserijska dodjela te da se u produkciji ništa ne prepušta slučaju.

Važan segment same dodjele svakako su glazbene izvedbe, koje su sve samo ne obične - u tri godine svjedočili smo brojnim doista posebnim aranžmanima.

Ovom ćemo se prilikom prisjetiti prve dodjele. Jedna od upečatljivih izvedbi bila je ona Gorana Bareta koji je pjevao svoj veliki hit "Teške boje". Rockera smo mogli smo vidjeti u posebnom izdanju i aranžmanu: pjesmu je otpjevao uz gudače i bend, i to je bio njegov prvi žanrovski iskorak ove vrste.

Nitko nije mogao ostati ravnodušan ni na izlazak tri dive - Tereze, Radojke i Gabi.

Puno simpatija izazvao je i jedan otkačeni spoj. Zajedno su na pozornicu stali najmlađi i najstariji glazbenici - Mia Dimšić i Jimmy Stanić. Mia je tada nagrađena za "Život nije siv". Zlatni Studio bio joj je prva velika nagrada, koju su poslije slijedile i druge.

Jedna od stvari koje spajaju Danijelu Martinović i Doris Dragović jest to što su obje predstavljale Hrvatsku na Euroviziji. Udružile su snage i zajedno otpjevale "Neka mi ne svane" i "Željo moja".

image
Zlatni Studio
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 21:16