Marko Todorov/Cropix
MEMORIJAL MLADENA RAMLJAKA

DINAMO U FINALU PROTIV DIRKA KUYTA! Modri srušili Real Madrid, ali uz pomoć sudaca kod odlučujućeg pogotka...

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 10. kolovoz 2019. 21:21

Možemo se malo našaliti, Real u Zagrebu već dobiva komplekse! Četvrtu godinu zaredom, Modri su na turniru 'Mladen Ramljak' pobijedili Madriđane (3:1) i izborili finale. Prijašnjih sezona Dinamo je u momčadi imao već zvučna mlada imena, recimo, prije tri godine 'Kraljevima' je presudio Sandro Kulenović, prije dvije godine igrali su Špikić, Marin, Ćuže, lani su uz Horkaša briljirali Marin, Čolina i Hasić. Eto, Antonio Marin je u prvoj momčadi, Hasić i Čolina više nisu u Dinamu, ta prezentacija protiv Reala na 'Ramljaku' također im je bila odskočna daska. Real je uvijek Real, bez obzira u kojoj kategoriji.

- Ne bih rekao da nemamo zvijezda, netko od ovih igrača će to biti, ali možda je i bolje da nemamo prerazvikanih imena, u tim godinama je to stvarno bolje. Bolje da igrači postupno grade svoj put, kao Luka Modrić, on je išao postupno i postao najbolji igrač svijeta - kaže trener Andrej Mioković, koji tako ima priliku u današnjem finalu (11.30 sati), osvojiti svoj prvi trofej kao trener Dinamovih juniora. Doduše, treba i to reći, Dinamu je za prvo mjesto u skupini igrala samo pobjeda, a taj pobjednički gol pred sam kraj susreta Modri su zabili iz zaleđa. Ivan Anton Vasilj je pucao, Jančića koji je stajao u zaleđu lopta je pogodila u nogu, pa se od braniča Reala opet odbila njemu. I on je zabio za 2:1. Onda je do kraja Niko Janković pogodio iz slobodnog udarca pa, ajde, barem taj kontroverzni gol nije bio zadnji.

- Zadovoljan sam kako smo odigrali sve tri utakmice, naročito u prve dvije smo pokazali kvalitetnu energiju, dinamiku, stvarali šanse, a najzadovoljniji sam s prvom. Iako nismo pobijedili, ali smo imali 22 udarca na gol. Igrači rade što vježbamo na treninzima, danas smo se malo prilagodili protivnicima. Ali dugo smo zajedno, razumijemo se, brzo se prilagodimo - rekao je Mioković.

Inače, da nije te uzbudljive završnice, nije to bila neka velika utakmica s previše lepršavosti i atrakcije. Dinamo je imao priliku već u prvoj minuti, onda je Real preuzeo inicijativu, bez velike opasnosti. Dok Dinamo nije poveo s bijele točke. Julardžija je prošao, Ramon Parra ga je srušio. Protestirali su Madriđani da je faul bio izvan šesnaesterca, međutim sudac Bertol nije imao dvojbe. Julardžija je zabio. Igralo se uglavnom između dva gola, s dosta pogrešaka i napucavanja, a jednu je grešku, proklizavanje Kočara iskoristio Vassilakis i izjednačio. Dinamo je pokušavao, ali imao tek jednu priliku Pejića, koji se pritom, u sudaru s vratarom ozlijedio i izišao iz igre. Nije se činilo da će Modri zabiti, činilo se da će Real prekinuti taj niz poraza od Modrih na 'Ramljaku', ali na kraju ipak - trijumf. I finale protiv Feyenoorda, branitelja naslova, na čijoj je klupi Dirk Kuyt. Feyenoord je sjajan, jučer je 'naprašio' Cerezo iz Osake 5:0.

- Moram biti savršeno iskren, oni su uz nas najkvalitetnija momčad. Jako su dobro posloženi, svježiji su jer su zadnju utakmicu igrali su s igračima kojih odbar dio neće igrati u finalu. Ali i mi ćemo napraviti promjene, rekuperirati se i biti bolji nego protiv Reala - poručio je Mioković.

Zagreb, 100819.
17. memorijalni turnir Mladen Ramljak, utakmica Grasshopper - Hrvatska U19 na pomocnom igralistu stadiona NK Maksimir.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev/CROPIX
Josip Šimunić, izbornik U19 hrvatske reprezentacije

Hrvatska U-19 reprezentacija dvaput je stizala zaostatak za Grasshopperom (2:2) i osvojila treće mjesto u skupini, igrat će momčad Josipa Šimunića za peto mjesto.

DINAMO - REAL MADRID 3:1

Maksimir. Igralište Hitrec-Kacian. Gledatelja 400. Sudac: Davor Bertol (Hrvatska). STRIJELCI: 1:0 - Julardžija (16-11 m), 1:1 - Vassilakis (47), 2:1 - Jančić (76), 3:1 - Janković (80). ŽUTI KARTONI: Kočar, Stranput; Ramon Parra

DINAMO: Josipović - Radonja, Kočar, Nikolić, Jurišić - Stranput, Janković, Julardžija - Pejić, Prapaštica, Karrica. (još su igrali: Vasilj, Vukasović, Jančić, Magdić, Braun). Trener Andrej Mioković.

REAL: Andugar - Rueda, Marin, Ramon Parra, Gutierrez - Egea, Delgado, Arribas - Aparicio, Vassilakis, Aranda. (još su igrali: Sarmiento, De Frias, Gines, Lancho). Trener Daniel Poyatos.

---------------------------

GRASSHOPPER - HRVATSKA U-19 2:2

Maksimir. Igralište broj 3. Gledatelja 100. STRIJELCI: 1:0 - Kastrati (36), 1:1 - Šarić (40-11 m), 2:1 - Rastoder (78), 2:2 - Šarić (79). ŽUTI KARTONI: Scheidegger i Schneider; Unušić, Škaričić, Bernobić.

GRASSHOPPER: Maksipodis - Vukelic, Mesonero, Iodice, Hoxha - Tschopp, Kalem, Kastrati, Scheidegger - Bahtiyari, Schneider (još su igrali: Correia, Uka, Vogt, Rastoder, Kalra, Hoti). Trener: Alex Weaver.

HRVATSKA U-19: Sentić - Unušić, Škaričić, Džankić, Dajčer - Bernobić, Putnik, Mionić - Zdunić, Šarić, Kuprešak (još su igrali: Jelić, Palić, Zrilić, Buble, Braut, Bekavac). Izbornik: Josip Šimunić.

Linker
19. travanj 2024 06:42