NAOMI BAKER Afp
PODJELA PLIJENA U BAKUU

Dinamov napadač ušao, zabio svega dvije minute kasnije, ali ga je VAR poništio! Remi Švicaraca i Walesa

Švicarska i Wales remizirali su 1:1 u Bakuu u utakmici 1. kola skupine A Eura
Piše: Sportske novosti, HinaObjavljeno: 12. lipanj 2021. 13:50

WALES - ŠVICARSKA 1:1 (Moore 74' / Embolo 49')

WALES: Ward - Roberts, Mepham, Rodon, Davies - Allen, Morrell, Bale, Ramsey (Ampadu 93), James (Brooks 73) - Moore

ŠVICARSKA: Sommer - Elvedi, Schär, Akanji - Mbabu, Freuler, Xhaka, Rodriguez - Shaqiri (Zakaria 66) - Embolo, Seferovic (Gavranović 84)


Švicarci su poveli preko Breea Emboloa (49), a za Velšane je izjednačio Kieffer Moore (74).

Švicarci su ispustili pobjedu protiv prilično slabih Velšana u Bakuu, promašili su veliki broj šansi, poveli početkom drugog dijela, a onda propustili dokrajčiti protivnika. Prve velške zvijezde Gareth Bale i Aaron Ramsey su potpuno izvan forme zbog neigranja i ozljeda, a njihov izbornik Ryan Giggs je pod kriminalnom istragom zbog napada na žene - sve to je ostavilo traga na reprezentaciji koja je bila hit na prošlom EURU. Ipak, i takav Wales je iskoristio neodlučnost Švicaraca i dopao do boda koji bi mogao zakomplicirati situaciju u skupini A.

Prvu ozbiljniju šansu imali su Velšani u 15. minuti kada je 195 centimetara visoki centarfor Moore najviše skočio, no njegov udarac glavom ispod grede vadi švicarski vratar Sommer. Švicarci su uzvratili u 20. minuti najljepšim potezom utakmice kada je Schar nakon kornera pokušao zabiti petom, ali se istakao i velški vratar Ward.

image
Wales - Švicarska
SN

Švicarci su od tog trenutka bili puno bolja momčad, uputili su veliki broj udaraca prema vratima, pri čemu se najviše isticao Seferović, no svi su završili iznad ili pored vrata.

U 49. minuti Embolo se izborio za poziciju pored trojice braniča, no njegov udarac sa 16 metara brani Ward. Švicarac kamerunskog podrijetla ipak nije promašio 30 sekundi kasnije kada je nakon kornera Shaquirija nadskočio čuvara Robertsa i glavom iz blizine donio Švicarskoj vodstvo.

image
Statistika s utakmice Wales - Švicarska
SOFASCORE

Grafika: SofaScore za SN

Švicarska se potom vidno povukla i pokušali zatvoriti utakmicu, a to im se osvetilo u 74. minuti. S desne strane ubacio je Morell, a visoki napadač Cardiffa Kieffer Moore je pobjegao čuvarima i snažnim udarcem glavom pogodio desni kut vrata.

U 85. minuti pogodak je samo 30-tak sekundi nakon što je ušao u igru umjesto lošeg Seferovića zabio napadač Dinama Mario Gavranović, ali je po prvi puta u povijesti EURA intervenirao VAR i poništio gol zbog zaleđa.

image
DAN MULLAN Afp

Minutu prije kraja Švicarci su skoro na identičan način kao prilikom prvog gola mogli postići i drugi - opet je nakon udarca s kuta najviše skočio Embolo, no vratar Ward se pretvorio u velškog junaka sjajnom obranom.

U ovoj skupini vode Talijani, koji su u petak s 3-0 svladali Tursku.

REZULTATI:

Švicarska - Wales 1-1 (Embolo 49 / Moore 74)
U petak:
Italija - Turska 3-0 (Demiral 53-ag, Immobile 66, Insigne 79)

LJESTVICA:
1. Italija 1 1 0 0 3-0 3
2. Švicarska 1 0 1 0 1-1 1
3. Wales 1 0 1 0 1-1 1
4. Turska 1 0 0 1 0-3 0


PRIJENOS UŽIVO

90+5' - Završena je utakmica u Bakuu. Wales i Švicarska podijelili su bdoove odigravši 1:1. Švicarska je imala više prilika, ali nije ih realizirala, a Gavranoviću je u završnici poništen pobjednički gol zbog zaleđa.

90+2' - Nova prilika za Gavranovića, ali Dinamov napadač opet je u zaleđu. Ovoga puta njegov udarac nije završio u mreži već ga je Ward obranio.

90' - Igrat će se 5 minuta sudačke nadoknade.

90' - Nova prilika za Švicarsku. Pucao je sada Embolo, ali Ward brani.

image
DAN MULLAN Afp

86' - GOOOL! Gavranović je zabio za 2:1. Švicarci slave, ali u tijeku je provjera VAR-a. Na kraju je gol poništen zbog zaleđa.

84' - Mario Gavranović, napadač Dinama, ulazi u igru umjesto Seferovića koji se dobro ispromašivao.

76' - Nakon izjednačujućeg gola Švicarska opet napada. Sada je Embolo opet bio u dobroj prilici, ali njegov udarac glavom nije bio precizan.

image
DAN MULLAN Afp

74' - GOOOL! Wales je zabio za izjednačenje, strijelac je Moore. On je glavom pogodio dalji, nebranjeni kut gola Švicarske nakon preciznog ubacivanja Morrella.

65' - Uzvratila je Švicarska na pokušaje Walesa preko Embola. On je jako lijepo izborio udarac između dvojice čuvara, odapeo, ali lopta odlazi tik pokraj vratnice.

image
NAOMI BAKER Afp

64' - Novi pokušaj Walesa u par minuta. Ubacio je James, ali nije bilo nikoga na par metara od gola.

63' - Požutio je sada Mbabu. Drugi je opomenuti igrač Švicarske nakon Schära koji je opomenut.

61' - Zaprijetio je sada Wales. Odapeo je Davies s vrha kaznenog prostora, ali neprecizno.

52' - Drugi sjajan prodor Embola i asistencija kao na pladnju za Mbabua, ali ovaj se nije dobro snašao i puca pokraj gola. Napadač Borussije Mönchengladbach (Embolo) u prvih nekoliko minuta nastavka reže lakoćom obranu Walesa.

49' - GOOOL! Embolo je zabio za vodstvo Švicarske! Bio je najviši u skoku i glavom s ruba peterca nakon ubacivanja iz kuta zatresao mrežu.

image
Breel Embolo (lijevo)
DAN MULLAN Afp

48' - Sjajna prilika za Švicarsku u nastavku. Embolo se sam izborio za priliku, sjurio se prema golu Walesa, ali Ward brani.

46' - Krenula je igra u drugom poluvremenu.

45+1' - Vrlo lijepa akcija Švicarske, Embolo je proigrao Seferovića koji u trku puca preko vratiju iz vrlo dobre pozicije unutar kaznenog prostora.

41' - Nova prijetnja Švicarske. Odapeo je Seferović, ali njegov udarac s vrha kaznenog prostora odlazi preko gola.

36' - Švicarska nastavlja s napadima i imat će novi korner. Wales se bez poteškoća obranio. U ovim trenucima omjer udaraca je 8:2 u korist Švicarske.

image
DARKO VOJINOVIC Afp

30' - Prvi žuti karton na utakmici. Schär je srušio Jamesa koji je munjavito vukao kontru i zaslužio je opomenu, Wales će imati slobodni udarac s ruba kaznenog prostora iskosa s lijeve strane. Iz slobodnog udarca Bale je lijepo ubacio, ali tamo nije pronašao nijednog suigrača.

image
NAOMI BAKER Afp

26' - Nova prilika za Švicarsku. Pokušao je sada Seferović iz okreta nakon što se odlobodio svog čuvara, ali lopta odlazi pokraj gola. Bio je to dobar udarac i da je išao u okvir Sommer bi ga teško zaustavio.

image
DARKO VOJINOVIC Afp

20' - Dobra prilika za Švicarce. Sada je petom nakon ubacivanja iz kuta zaprijetio Schär, ali velški vratar Ward nogom je zaustavio udarac.

image
DAN MULLAN Afp

15' - Najbolja prilika na utakmici. James je sjajno ubacio, pucao je Moore glavom, ali vratar Sommer dobro se ispružio i sjajnom intervencijom spasio svoju mrežu.

image
DARKO VOJINOVIC Afp

11' - Švicarska na startu ima više loptu u svom posjedu. Pokušao je sada Granit Xhaka dalekometnim udarcem, ali je pogodio jednog od svojih suigrača i nije bilo prave opasnosti po vrata Walesa.

image
DAN MULLAN Afp

6' - Pokušaj Švicarske nakon ubacivanja s lijeve strane. Najviši u skoku bio je Mbabu koji puca glavom, ali lopta odlazi pokraj vratnice.

2' - Prvi ozbiljniji napad na utakmici, Wales je presjekao jednu loptu na sredini, potregnuo kontru, ubacio je James, ali Sommer je pravovremeno izašao.

image
DAN MULLAN Afp

1' - Počela je utakmica u Bakuu.

14.50 Deset je minuta do početka dvoboja... Evo i švicarske udarne postave za danas.

14.45 Evo i našeg predstavljanja Švicaraca:

14.30 Ovako će to danas izgledati u grafičkom smislu...

14.15 Upoznajte sastav Walesa kroz našu grafiku:

13.50 Stigli su sastavi za današnji dvoboj. U postavi Švicaraca ipak neće startati Mario Gavranović. Prednost je dobio Breel Embolo. Kod Velšana kreću Bale i društvo...

Linker
19. travanj 2024 19:25