DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
PIŠE TOMO NIČOTA

Dinamov sudbonosni tjedan mogao bi obilježiti cijelu sezonu: Evo koji je najbolji, a što najgori scenarij

Pobjede protiv Šerifa i Osijeka vratile bi vjeru, mršavi rezultati sve bi bacili u očaj.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. kolovoz 2021. 18:58

Malo je Dinamovih utakmica koje se ne doživljavaju kao sudbonosne i presudne, da ne kažemo povijesne, pa ni ova sa Šerifom ne odskače od tradicije. Međutim, nije jedina takva koja čeka Modre na kraju kolovoza i prvog dijela sezone, uoči prve reprezentativne stank

Pred Dinamom je tjedan velikih valova koji mogu Modre opet odnijeti u visine ili im glave opet neko vrijeme držati ispod površine. Nakon utakmice sa Šerifom, Dinamu slijedi utakmica u Gradskom vrtu, ne moramo objašnjavati zašto utakmice s Osijekom imaju posebnu i dodatnu važnost, uz onu da Osječani imaju tri boda više od Dinama i da bi pobjedom dodatno odmaknuli.

Dakle, u zadnjih kolovoških 180 ili nešto više minuta, Dinamo može debelo promijeniti neke stvari. Čudesni prolaz protiv Šerifa i pobjeda u Osijeku, recimo, vratili bi potpunu pozitivu, vjeru u trenera Krznara i momčad, debakl u Tiraspolu ostao bi tek negativan statistički podatak, poraz od Slavena Belupa i slabije partije u HNL-u pali bi u zaborav, prvi dio sezone bio bi položen s odličnim!

Nakon teškog poraza u Tiraspolu prolaz u Ligu prvaka u uzvratu teško može biti imperativ, ali ono što Dinamo svakako mora napraviti u srijedu jest odigrati dobru utakmicu, pokazati kvalitetu, pravi pristup i dio čarolije zadnjih sezona, najaviti bolje dane u nastavku sezone i po mogućnosti pobijediti. Takav rasplet u kombinaciji s pozitivnim rezultatom u Osijeku vratio bi, ipak mir u Maksimir.

Najgora opcija za Modre, naravno, bilo bi ispadanje od Šerifa uz još jedan poraz i mršavu, siromašnu predstavu, a onda i neuspjeh u Gradskom vrtu. Ne sumnjamo da bi takav finiš kolovoza dodatno uzburkao maksimirske vode, a uzburkane vode uvijek odnesu neku žrtvu. Stoga, Dinamo ovog tjedna bira i kako će sezona izgledati nakon stanke, kojim će smjerom i s kojim ambicijama Modri krenuti u nastavak sezone.

Linker
25. travanj 2024 03:32