NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
ŽIVOT NAKON BIJELIH

Doveo je Hajduk do Europe, dobio otkaz, a sad ima novi posao! Tramezzani odmah protiv bivšeg Vatrenog

Prvi put u trenerskoj karijeri talijanski se stručnjak otisnuo iz Europe
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 16. kolovoz 2021. 07:36

Gdje je i što radi trener, koji je Hajduk mimo svih prognoza proljetos, uz veliki poljubac sreće, doteglio do četvrtog mjesta prvenstvene tablice i plasmana u kvalifikacije Konferencijske lige, ali nije dobio povjerenje predsjednika Lukše Jakobušića i sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa da bi produžio svoj mandat na klupi Bijelih?

Pobijedivši Lokomotivu u posljednjem kolu s 2:0, Paolo Tramezzani je ispunio rezultatski plan, ali u tu je subotu okončana njegova misija na Poljudu, nekoliko dana kasnije objavljeno je da od nastavka suradnje neće biti ništa.

Unosna avantura

Bez obzira na 4. mjesto i Konferencijsku ligu, u klubu nisu bili zadovoljni kako je momčad izgledala na terenu, pritom danas 51-godišnjem Talijanu nisu uzeli u obzir da je momčad preuzeo tek tri dana prije prve utakmice protiv Šibenika na Šubićevcu i da u zgusnutom rasporedu nije imao previše prostora za uigravanje. Tko se sada sjeća i da je u jednom trenutku u Hajduku bilo zaraženih korona virusom, Tramezzani jednostavno nije zadovoljio ukus dva najvažnija čovjeka u klubu.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

Da ne dužimo previše, Tramezzani nije dugo bio na Zavodu za zapošljavanje, nego je prihvatio vjerojatno unosnu ponudu iz Saudijske Arabije i od 1. srpnja je trener Al Faisalyja, osrednjeg kluba iz bogate države. Prvi put u trenerskoj karijeri talijanski se stručnjak otisnuo iz Europe, gdje je bio pomoćnik u reprezentaciji Albanije, te samostalno vodio Lugano, Sion (u dva navrata), APOEL iz Nicosije, Livorno i Hajduk.

Ako Hrvatska jedva diše pod naletom petog toplinskog vala, Tramezzaniju je još teže u Saudijskoj Arabiji. U Harmahu je u subotu u 13 sati izmjereno 43 stupnja, ali što bi rekao Ćiro Blažević, puno je lakše podnijeti razne nevolje kad se sjetiš bankovnog računa. Tramezzani sigurno nije otišao za siću u Al Faisaly Harmah, a i poznato je da se tamo i utakmice igraju na stadionima s – klimom.

I ptičjeg mlijeka...

Doduše, nećemo tvrditi da mali stadion njegova kluba od 7.000 gledatelja ima takav luksuz, no Tramezzaniju vjerojatno ne fali ni ptičjeg mlijeka. Znamo po Filipu Bradariću, hrvatskom reprezentativcu i srebrnom sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, koji je u Al Ahlyju, najboljem saudijskom klubu.

image
TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix

Upravo protiv Al Ahlyja je u 1. kolu prvenstva Al Faisaly na čelu s Tramezzanijem u petak izborio vrijedan bod odigravši 1:1. Čak su gosti poveli preko prekaljenog Francuza Romaina Amalfitana u 27. minuti, pa je deset minuta poslije izjednačio Mohammed Al Majhad, a obrana Al Faisalyja je izdržala i sačuvala bod do kraja dvoboja.

Koliko će Tramezzani izdržati u Saudijskoj Arabiji, ostaje za vidjeti. Otkako je Al Faisaly u sezoni 2014./2015. postao prvoligaš, uglavnom se držao sredine tablice, a najbolji plasman im je 5. mjesto prije dvije sezone. Istina je i da su na kraju prošle osvojili svoj prvi trofej, King’s Cup s 3:2 u finalu protiv Al Taawouna.

Sva tri pogotka, posljednji u 92. minuti, bila su djelo Julija Tavaresa, reprezentativca Zelenortskih Otoka, koji je prije dolaska u Saudijsku Arabiju tresao mreže u prvom i drugom razredu Francuske. Uglavnom kao napadač Dijona (77 golova u 267 utakmica).

Gospodinu poput Tramezzanija želimo puno sreće i uspjeha u Al Faisalyju…

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 09:48