VLADIMIR DUGANDZIC Cropix
NIKADA NEĆEŠ HODATI SAM

Dvije velike ljubavi koje se nikada ne gase! ‘Odrasli smo u vrijeme najjačeg Hajduka i Liverpoola‘

U Splitu je promovirana knjige mostarske pravnice Adrijane Prskalo, velike navijačice kluba s Anfielda
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 22. siječanj 2023. 23:22

Nakon niza regionalnih promocija knjige "Nikada nećeš hodati sam", mostarska navijačica Liverpoola, Adrijana Prskalo, svoj je spisateljski uradak promovirala u Splitu.

Bila je to prigoda da se na druženju u Flag pubu okupe navijači Liverpoola iz Splita i okolice, a među njima i čelnik splitskog ogranka OLSC, bivši košarkaš Zlatko Trška, te poznati sportaši poput veslačkog brončanog olimpijca Igora Boraske, vaterpoliste Denija Lušića i trenera košarkaša Splita, Srđana Subotića.

- Navijam za Liverpool još od 90-ih, od vremena Robbieja Fowlera kada Redsi nisu osvajali trofeje - otkrio nam je Subotić.

Lušić je ipak stariji od Subotića, baš kao što je i Igor Boraska, pa je njihova strast prema Liverpoolu počela puno ranije.

- Sredina 70-ih bilo je doba kada su Hajduk i Liverpool bili na vrhuncu slave. Svi smo mi navijali za Hajduk sa zlatnom generacijom, ali nas nekoliko zaljubilo se i u tada najjači europski klub Liverpool. Ljubav je potom jačala i stalno sam sanjao kako ću jednog dana otići na Anfield, međutim morao sam sačekati kraj karijere. Tek 2005. mi se otvorila prva mogućnost da odem na mitski stadion Liverpoola - ispričao je Igor Boraska, koji je promotorsku ulogu u Flag pubu strastveno odradio u dresu Redsa s brojem osam i otisnutim svojim prezimenom.

image
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix

Svatko se u životu za Redse "zalijepio" radi nekog igrača. Potpisniku redaka Kevin Keegan bio je "okidač", dok je Adrijana Prskalo, autorica knjige, svog idola pronašla u Michael Owenu.

- Moj otac je kriv, sa 10 godina gledala sam Svjetsko prvenstvo i zaljubila se u Michaela Owena, zvijezdu Liverpoola. Kasnije sam vidjela da nema ništa od te ljubavi, ali sam zavoljela klub, Liverpool - ispričala je mostarska pravnica, Adrijana.

S godinama je Adrijana pažljivije počela pratiti utakmice Liverpoola, potom i odlaziti i na Anfield.

- Prošle su četiri godine otkada je Adrijana odlučila napisati knjigu o svom doživljaju Liverpoola - otkrio je Boraska.

image
VLADIMIR DUGANDZIC Cropix

Knjiga je premijerno promovirana u jesen 2019. u Mostaru, a kroz gotovo tri i pol godine Adrijana je obišla kompletnu regiju promovirajući svoj uradak za koji je predgovor napisao Dejan Lovren, hrvatski reprezentativac i nekadašnji stoper Redsa.

- Velika hvala Lovrenu, koji je bio jedna od tri ključna čovjeka za realizaciju knjige. Uz prof. Ivu Čolaka i nakladnika Mirzu Efendića s kojim sam ušla u ovaj projekt - rekla je autorica uz dodatak kako je inspiraciju za pisanje našla u djelu izbornika Vatrenih Zlatka Dalića, "Rusija naših snova", koja je izdana u suradnji sa SN nakon osvojenog srebra na SP-u u Rusiji 2018.

- U Mostaru se otvorio i Shankley‘s pub, okupljalište navijača Redsa, potom je utemeljen i ogranak Fan cluba Liverpoola za BiH, koji surađuje sa svim navijačkim klubovima u regiji. Sve smo napravili da bismo živjeli kao jedna obitelj.

Tako su se, kao jedna obitelj, družili i navijači Liverpoola u splitskom Flag pubu. "You‘ll never walk alone" zajedno sa nazočnima na početku promocije otpjevala je Anja Lončar, a kako bi sve bilo u duhu splitske promocije, nije izostala ni hajdučka "Zbog jedne ljubavi". Uostalom, nitko od Splićana nije samo navijač Redsa, već i Bijele nosi u srcu. Baš kako je Boraska rekao "odrastao sam u vrijeme najvećeg Hajduka i Liverpoola".

I te se ljubavi nikad ne gase....

Linker
19. travanj 2024 13:40