Ante Mikulić i Žiga Čeh

 DAMIR KRAJAC Cropix
KUTIJA ŠIBICA

Favoriti slavili i prošli u četvrtfinale, na Štefanje nas očekuje početak spektakularne završnice

Najuvjerljiviju pobjedu upisao je Kerschoffset Kamgrad koji je s 5:1 svladao MNK Raštane Kaštela.
Piše: Tugomir DobrinićObjavljeno: 23. prosinac 2022. 19:30

Utakmice osmine finala glavnog turnira 51. Kutije šibica igrane su u petak u dvorani II Doma sportova. Prvi je mjesto među osam najboljih, koji će se obračunati u ponedjeljak na Štefanje, izborio Unijabeton. U prethodne četiri utakmice Bioveta je zabilježila tri uvjerljive pobjede, a u onoj četvrtoj, odnosno prvoj, protiv momčadi Furnir SN, Bioveta je slavila s minimalnih 1:0. Pozitivnom nizu došao je kraj. Iako je Bioveta dvaput vodila na kraju je pobjeda pripala Unijabetonu. Kod rezultata 2:2 Tihomir Šoštarić je u 40. minuti zatresao vlastitu mrežu, a u posljednjim trenucima utakmice Matej Ćosić je zabio svoj drugi pogodak za konačnu 4:2 pobjedu Unijabetona.

U sljedećoj utakmici sastali su se Kerschoffset Kamgrad i MNK Raštane Kanela. Pitanje pobjednika bilo je vrlo brzo riješeno, jer je KK pogocima Roberta Grbića, Žige Čeha i Josipa Boškovića nakon prvih dvadeset minuta stekao prednost od tri pogotka razlike. U drugom poluvremenu još po jedan pogodak Boškovića i Čeha za više nego uvjerljivih 5:0, a u 39. minuti Šime Colić ublažio je poraz Raštana. Pogotkom Luke Kožića Nikšić automobili Cvjećarnica Lampaš došli su u vodstvo u 10. minuti protiv Poliklinike Milojević, no već u sljedećoj minuti za 1:1 zabio je Kristijan Čekol. Potpuni preokret dogodio se u 24. minuti kad strijelac za pobjedu PM bio Luka Perić.

Biberon Koestlin uspješno je odradio zadatak protiv Promotionplay Domograda. U 7. minuti Marin Sesar je doveo Biberon u vodstvo koje je trajalo sve do 34. minute kad je izjednačio Filip Matijašević. No, snažna dalmatinska družina ubrzo se vratila na pravi kolosijek, u 36. Toni Jelavić i u 39. David Mataja poentirali su za prolaz Biberona.

Parovi četvrtfinala glavnog turnira, ponedjeljak, 26. prosinca: Poliklinika Milojević - Unijabeton (18.00), CB Va bene/Big bang RPM - CB Sea wolf Gradnja Elez/Story bar Dubrava (19.00), Biberon Koestlin - Hudek Trgotrans/CB Dobermann (20.00), Pizzeria Z1/Naturavita - Kerschoffset Kamgrad (21.00).

Linker
24. travanj 2024 21:10