VITALY TIMKIV Sputnik Via Afp
NOVI SLUČAJEVI DOPINGA

Fifa i WADA provele veliku istragu! Suspendirano troje ruskih nogometaša!

Istraga koju su provele FIFA i Svjetska antidopinška agencija (WADA) pronašla je "uvjerljive dokaze"
Piše: HinaObjavljeno: 19. srpanj 2021. 19:24

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) suspendirala je troje ruskih nogometaša zbog kršenja antidopinških propisa, objavila je krovna nogometna organizacija.

Ivan Knjazev (28) i Daria Meščerjakova (29) su suspendirani na po dvije godine, a dok je Vladimir Obuhov (29) kažnjen na šest mjeseci zbog priznavanja kaznenog djela i "pružanja značajne pomoći" tijekom istrage.

Istraga koju su provele FIFA i Svjetska antidopinška agencija (WADA) pronašla je "uvjerljive dokaze" o upotrebi metandienona u slučajevima Knjazev i Obuhov, te furosemida u slučaju Meščerjakova.

Obuhov je bivši ruski U-21 reprezentativac, a trenutačno je član Rostova. Ovaj napadač je karijeru započeo u moskovskom Spartaku, a igrao je i za Kuban i Soči. Knjazev je trenutačno bez kluba nakon što je igrao za niželigaša Zvezdu Perm, a ovaj branič igrao je i za Torpedo, Kuban i Ural.

Golmanica Meščerjakova, također je branila za mlađe ruske uzraste.

"Za svo troje nogometaša suspenzija pokriva sve vrste utakmica, odnosno natjecateljske i prijateljske utakmice, bilo domaće ili međunarodne," objavila je FIFA.

Linker
20. travanj 2024 06:19