LUIS ROBAYO Afp
ZAŠTITA NOGOMETA

FIFA traži od klubova da puštaju igrače na kvalifikacijske utakmice: ‘To je dobro i fer za globalnu igru‘

Infantino je kazao i da ima namjeru pisati britanskom premijeru Borisu Johnsonu
Piše: HinaObjavljeno: 25. kolovoz 2021. 16:36

Engleska Premier League i španjolska LaLiga trebale bi pustiti nogometaše na nadolazeće kvalifikacijske utakmice za SP 2022 početkom sljedećeg mjeseca kako bi se "očuvao i zaštitio integritet sporta", izjavio je u srijedu predsjednik FIFA-e Gianni Infantino.

Premier League i LaLiga su u utorak objavile da podržavaju klubove koji odbijaju pustiti svoje igrače na reprezentativna okupljanja za kvalifikacijske utakmice u zemlje iz kojih po povratku moraju biti u karanteni.

Engleska Premier League je objavila da oko 60 nogometaša treba otputovati na reprezentativna okupljanja u zemalja koje su na britanskoj "crvenoj listi", dok LaLiga tvrdi da se u Španjolskoj radi od 25 nogometaša i da 13 različitih klubova očekuje isti problem kada Ekvador i Venezuela objave imena reprezentativaca na koje računaju za kvalifikacije.

"Pozivam na solidarnost svakog Saveza koji je član FIFA-e, svake lige i svakog kluba da učine što je dobro i fer za globalnu igru", istaknuo je Infantino.

"Mnogi od ponajboljih svjetskih nogometaša u svijetu igraju u ligama u Engleskoj i Španjolskoj i vjerujemo da te zemlje također dijele odgovornost da očuvaju i zaštite integritet sporta i natjecanja diljem svijeta."

Engleska stroga pravila o karanteni traže od igrača da budu izolirani deset dana po povratku u Veliku Britaniju, a Premier League tvrdi da nema izuzetaka od strane vlade za nogometaše.

Infantino je kazao i da ima namjeru pisati britanskom premijeru Borisu Johnsonu i zatražiti njegovu potporu

Linker
19. listopad 2021 04:23