CAL SPORT MEDIA/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Cal Sport Media/Alamy/Alamy/Profimedia
THE POGMENTARY

Francuska zvijezda ovim potezom želi svima pokazati kakvu su grdu pogrešku napravili u Manchester Unitedu

‘Vodio sam se mišlju koliko je nezahvalno od Manchestera da su dopustili da čekam novi ugovor‘
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 18. lipanj 2022. 13:45

Nakon što mu je istekao ugovor s Manchester Unitedom, Paul Pogba nakon 233 utakmice i 33 pogotka za engleskog velikana traži novi klub. Produžetak suradnje nije opcija i dok nema angažman, izlazi dokumentarac "The Pogmentary" kojeg je snimio u suradnji s Amazon Primeom.

Francuzu je pažnja uvijek odgovarala, bilo to zbog poteza na terenu ili van njega. Dokumentarac će prikazivati dosadašnju karijeru svjetskog prvaka. Odlazak iz francuskog Le Havrea s 13 godina u Manchester, pa u torinskog velikana Juventus i nazad u United. Neće se pratiti samo sportska karijera, već i njegov život van nogometa te odnos sa suigračima i sportskim dužnosnicima

Za ovaj potez glavni motiv bio mu je pokazati kako su u Unitedu pogriješili s odugovlačenjem novog ugovora.

- Vodio sam se mišlju koliko je nezahvalno od Manchestera da su dopustili da čekam novi ugovor, a isto tako pokazati ću i drugim klubovima da su u Unitedu pogriješili - rekao je Pogba za The Athletic.

image
MARTIN RICKETT/PA IMAGES/PROFIMEDIA Martin Rickett/Pa Images/Profimedia

Zadnje novosti sve više ga povezuju s Juventusom, a ESPN prenosi kako će u dokumentarcu komentirati zašto je odabrao baš njih i što najviše zamjera čelnim ljudima Manchestera. Bio bi to povratak u klub koji mu je cijenu digao na 89 milijuna funti, koliko je United platio da ga vrati nakon što ga se prije toga riješio bez odštete.

Povezivalo ga se s više velikana. PSG, Real Madrid i gradski rivali Uniteda, Manchester City samo su neki od njih. Najkonkretniji je bio City, čak je i njihov trener Pep Guradiola rekao kako ga vidi kao rješenje za veznu liniju "građana", posebno nakon odlaska Fernandinha.

The Athletic je prije početka emitiranja serijala, koje počinje 17. lipnja, izdvojio jedan zanimljiv razgovor između Pogbe i njegovog bivšeg agenta, pokojnog Mina Raiole. Raiola svom klijentu objašnjava kako je Manchester spreman dići mu plaću s 290 tisuća na 300 tisuća funti tjedno.

- Kako možeš reći igraču da ga želiš i onda mu ponuditi ništa? Ovo još nikad nisam vidio, blefiraju, ne misle ozbiljno - odgovorio mu je nezadovoljni Pogba.

Nije ovo prvi put da se neki sportaš odluči na ovakav potez. Marketinški je to trik koji je LeBron James dobro unovčio, ali taj novac donirao. Postao je 2010. slobodan igrač i putem ESPN-ovog specijala "The Decision" najavio da će potpisati s Miami Heatom umjesto da se vrati u momčad koja ga je izabrala na draftu, Cleveland Cavalierse. Ukupna zarada nakon izlaska specijala bila je čak tri milijuna dolara.

Linker
24. travanj 2024 20:41