SHAUN BOTTERILL
SVA SILA KOMPLIMENATA

Goran Ivanišević se do kraja poklonio Slavenu Biliću! ‘Složio je neviđenu momčad, čuli smo se danas...‘

‘Igrači snose velike zasluge, ali i Bilić, jer je u kratkom roku napravio ozbiljan posao‘.
Piše: Vladimir Zrinjski/Jutaranji listObjavljeno: 23. srpanj 2020. 22:15

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić nije skrivao oduševljenje nakon što je West Bromwich Albion u drami zadnjeg kola Championshipa izborio povratak u elitni razred engleskog nogometa, a ništa menje oduševljen nije bio niti Goran Ivanišević koji je inače veliki navijač WBA-a.

Evo kako je teniski velikan reagirao na veliki uspjeh Slavena Bilića i njegovog West Bromwich Albiona. 


- Tako vam je to s West Bromwichom - ne mogu oni ništa jednostavno napraviti, a još kad im Hrvat sjedi na klupi, naravno da će se situacija zakomplicirati. Bilo je napeto do zadnje sekunde, no cilj je ispunjen. Ostvarili su rezultat vrijedan otprilike 200 milijuna funti.

Jako mi je drago zbog Slavena, jer složio je neviđenu momčad. Afirmirao se kao znalac za engleski nogomet - ipak je proveo tamo dio svoje karijere, radio je u West Hamu, a liga je očito taman po njegovu ukusu. Igrači snose velike zasluge, ali i on, jer je u kratkom roku napravio ozbiljan posao.

image
GLYN KIRK

Nije jednostavno ući iz druge lige u prvu, pogotovo ne u Engleskoj, gdje se na toj razini igra izuzetno kvalitetan nogomet. WBA je odlično krenuo, rezultatima su se doveli u poziciju da sve imaju u svojim rukama, a onda su nakon korone malo zeznuli stvar. Srećom, i Brentford je pomogao porazima u zadnje dvije utakmice - hvala im na tome!

Što se tiče Bilića, Engleze je impresionirao i kao igrač, i kao trener West Hama, a sada i s West Bromwichom. Kad odmah u prvoj sezoni izboriš Premier ligu, e onda si definitivno ostavio trag. I taj će mu uspjeh odškrinuti vrata za još veće klubove, iako će se sljedeće sezone prvo htjeti potvrditi. OK, jasno je da se ne može hrvati s bogatima, ali imat će štošta ispričati u elitnom društvu.

Danas sam se čuo sa Slavenom da mu čestitam, a sad se jako veselim utakmicama i nadam se da ću iduće sezone uspjeti otići na barem nekoliko njih. West Bromwich u sredini ljestvice Premier lige? Odmah potpisujem - rekao je Goran. 

Linker
25. studeni 2020 02:54