Hrvoje Babec
 DAVOR PONGRACIC/CROPIX Cropix
OSMINA FINALA KUPA

Gorica prošla Ždralove, vratar mladih Vatrenih obranio jedanaesterac i zicer, Istra pobijedila Rudar

Dominik Kotarski imao je sjajnu izvedbu u kojoj se istaknuo s nekoliko vrhunskih intervencija.
Piše: Toni Roić/HINAObjavljeno: 27. listopad 2021. 17:07

GORICA - MLADOST ŽDRALOVI 2:0 (Stojanovski 48'-11m, Šroler 60')

VELIKA GORICA SRC Velika Gorica. Gledatelja 100. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo) 6,5. Pomoćnici: Knez i Novosel. Četvrti sudac: Kurtović. Delegat: Podrug.

GORICA: Kotarski - Muhammed, Steenvoorden, Krizmanić, Keita - Janković, Babec (od 69. Pršir) - Mitrović (od 69. Dvorneković), Šroler (od 83. Kalik), Fruk (od 69. K. Lovrić) - Stojanovski (od 69. Dieye). TRENER: Krunoslav Rendulić

MLADOST ŽDRALOVI: Srbljanović - Abramović (od 46. Vrbanić), Ivetić, Gogić - Džidić (od 46. Hudećek), Jakšić, Brezina, Mlinarić (od 55. Kunštek ) - Sabljić (od 66. Mamić), Povoljnjak (od 46. Buzuk) - Mladen. TRENER: Danijel Lovrić

ŽUTI KARTONI: Abramović (30 - preoštar start), Jakšić (39 - povlačenje suparnika), Sabljić (27 - povlačenje suparnika), Janković (54 - prekršaj), Muhammed (90 - prekršaj).

Gorica je u osmini finala Kupa rezultatom 2:0 svladala trećeligaša Mladost iz Ždralova pokraj Bjelovara, te se treću godinu zaredom plasirala u četvrtfinale. Odigrali su Velikogoričani doziranu utakmicu u laganijem ritmu, dočekavši u drugom poluvremenu dvije loše reakcije obrane gostiju, pa su Vlatko Stojanovski i Martin Šroler svojim prvijencima ove sezone riješili pitanje pobjednika. Gosti iz Ždralova su ostavili dobar dojam, ali prenaivno su primili golove, dok u završnici dvoboja nisu uspjeli realizirati kazneni udarac.

Početak utakmice naznačio je da se Ždralovčani nisu uplašili, ni povukli na svoju polovicu, već su pokušavali što bolje parirati u sredini terena, odnosno zadržati loptu koliko je to moguće. Ipak je Mladost ovoga ljeta igrala kvalifikacije za popunu 2. HNL i ispala od sadašnjeg drugoligaša Jaruna, a u 3. HNL sjever bila je vodeća do prošlog kola i neočekivanog poraza od Poleta iz Svetog Martina na Muri.

Klub iz Ždralova ima ozbiljne ambicije i u ovoj sezoni, a gosti su potpisali i prvu prijetnju na dvoboju u Velikoj Gorici. U 8. minuti desni bočni Pero Džidić je lukavo pokušao udarcem pod gredu, ali vratar Kotarski bio je budan i loptu je izbacio u korner.

Gorica u ispremiješanom sastavu nije uhvatila željeni ritam u startu utakmice, a u 19. minuti umalo je veliku grešku napravio Krizmanić kao zadnji igrač obrane domaćih. Sabljić mu je čak i ukrao loptu, ali nije bio dovoljno brz da bi se sjurio sam prema Kotarskom, pa ga je Krizmanić sustigao i ispravio raniji propust.

Domaći su se počeli buditi što je poluvrijeme išlo kraju, ali organizirani i čvrsti blok Mladosti nije dopuštao ozbiljnije prijetnje za vratara Kristijana Srbljanovića. Toni Fruk je u 31. minuti imao slobodni udarac na 22 metra, ali nije uspio prebaciti živi zid, dok je tri minute kasnije sa slične udaljenosti opalio Niko Janković, ali njegov prizemni udarac odlično je amortizirao Srbljanović odbivši loptu u korner. Pritisak domaćih nastavio se do odmora, ali bez konkretnog udarca ili šanse.

Izjednačeno poluvrijeme bez golova i ozbiljnih prilika, čime su daleko zadovoljniji bili gosti, dok su Velikogoričani utjehu možda mogli pronaći u podatku da su u šesnaestini finala protiv Nehaja u Senju gubili 3:2, pa na kraju slavili s uvjerljivih 7:3.

Rendulić se ipak nije odlučio ni za jednu promjenu na startu drugog dijela, dok je strateg Mladosti Danijel Lovrić promijenio čak tri igrača. Izašli su Abramović, Džidić i Povoljnjak, a ušli Vrbanić, Hudećek i Buzuk. Vjerovali su gosti da će svježim snagama zadržati dotadašnji nivo i povoljan rezultat, ali sve dobro što su napravili, pokvarili su već u drugoj minuti nastavka. Gogić je u duelu u šesnaestercu nepažljivo potkačio Mitrovića po nogama i za suca Zdenka Lovrića nije bilo dvojbe da je to kazneni udarac za prvoligaša.

Vlatko Stojanovski namjestio je loptu na bijelu točku i preciznim prizemnim udarcem loptu usmjerio u donji desni kut za vodstvo 1:0. Za povremenog makedonskog reprezentativca bio je to prvi pogodak u dresu Gorice, u koju je je došao ovoga ljeta iz francuskog Nimesa.

Postignuti gol uvelike je ulakšao Velikogoričanima nastavak utakmice, a gosti su morali pokušati zaigrati ofenzivnije. Imali su u 59. minuti udarac Mladena, čija lopta je prebacila okvir vrata, ali u sljedećoj minuti na semaforu je zasvijetlilo 2:0.

Josip Mitrović je probio desnu stranu, pa dao povratnu loptu Fruku, koji u šesnaestercu pronalazi Šrolera. On se efektnim okretom oslobađa čuvara i loptu iskosa slijeva s desetak metara usmjera u suprotni kut. Potez za pljesak na otvorenoj sceni, a i za Martina Šrolera kao i za Stojanovskog - prvi gol u sezoni. Prošlu je odigrao na posudbi u zaprešićkom Interu, te se od njega očekuje još više nakon povratka u matični klub.

Mladost je u završnici utakmice došla do dvije odlične prilike, ali oba puta zaustavio je Ždralovčane vratar domaćih Dominik Kotarski. U 67. minuti odlično je obranio udarac Buzuka, da bi Steenvoorden u 80. minuti skrivio kazneni udarac srušivši Mamića. Jakov Gogić pucao je jedanaesterac po sredini, a Kotarski efektno obranio i odbio loptu. Pokušao je za goste i Mamić, ali neprecizno, pa Mladost nije uspjela postići počasni pogodak, iako je prikazanim na velikogoričkom travnjaku to zaslužila.

Istra 1961 prošla Rudar // piše: HINA

Nogometaši Istre 1961 izborili su plasman u četvrtfinale Hrvatskog kupa nakon što su u susretu osmine finala u Labinu pobijedili Rudar a 3-2.

Bio je to lokalni derbi, a pobjeda je pripala gostima iz Pule premda je domaćin pružio sjajan otpor.

Istra je povela u 6. minuti golom Drena Belje, no trećeligaš je okrenuo rezultat golovima Tine Licula (32) i Lorenza Boucauxa (52).

Beljo je svojim drugom golom izjednačio u 70. minuti, a pobjedu gostima donio je Serder Serderov sedam minuta kasnije.

Hrvatski nogometni kup, osmina finala: Šibenik - Slaven Belupo 1-1, jedanaesterci 4-6 (Ćurić 90+2-11m / Krstanović 68-11m) Rudeš - Osijek 0-2 (Fiolić 55, Mierez 71) Belišće - Hajduk 1-5 (Anočić 5 / Livaja 4, 56, 68, Ljubičić 35, 58) Srijeda: BSK - Dinamo 2-3 (Gbane 33, Čikvar 35/ Gojak 2, Andrić 39, Oršić 71) Gorica - Mladost Ždralovi 2-0 (Stojanovski 41, Šroler 60) Rudar Labin - Istra 1961 2-3 (Licul 32, Boucaux 52 / Beljo 6, 70, Serderov 77)

Varaždin - Lokomotiva (17:30)

Kasnije:
Oriolik - Rijeka (13. studenoga)

Linker
20. travanj 2024 03:48