PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp
RASKID UGOVORA

Gotovo je, Manchester United objavio: ‘Ronaldo više nije naš igrač!‘; Već se zna i njegov novi klub!?

‘Cristiano Ronaldo napušta Manchester United, želimo sreću i njemu i njegovoj obitelji‘
Piše: SNObjavljeno: 22. studeni 2022. 19:20

Šokantne, ali ne i iznenađujuće vijesti stigle su s Otoka. Naime, kako prenose tamošnji mediji Manchester United je odlučio raskinuti ugovog s Cristianom Ronaldom.

Ne treba čuditi ovakva vijest obzirom na posljednja zbivanja i svađe koje su trajale između Portugalca i kluba.

- Cristiano Ronaldo napušta Manchester United sporazumno, odluka nastupa odmah. Klub mu zahvaljuje na ogromnom doprinosu u dva razdoblja na Old Traffordu, na tome što je postigao 145 golova u 346 nastupa, i želi njemu i njegovoj obitelji dobro u budućnosti. Svi u Manchester Unitedu ostaju usredotočeni na nastavak napretka momčadi pod Erikom ten Hagom i zajednički rad na postizanju uspjeha na terenu - stoji u priopćenju.

Portugalac je nakon ove vijesti objavio vlastito priopćenje, prenosi Daily Mail:

- Nakon razgovora s Manchester Unitedom, sporazumno smo se dogovorili da ćemo ranije raskinuti ugovor. Volim Manchester United i volim navijače, to se nikada neće promijeniti. Međutim, čini mi se kao pravo vrijeme da tražim novi izazov. Želim momčadi puno uspjeha do kraja ove sezone i u budućnosti - stoji u njegovom javnom obraćanju.

Ostaje u Engleskoj, seli kod bogataša?

Španjolska Marca koja ima sjajne odnose s Ronaldovim agentom tvrdi da je njegova budućnost i dalje u Engleskoj. Momčad koja ima najviše opcija da ga angažira je - Newcastle. Bio je na iskušenju već prošlog ljeta, kad su mu vlasnici Newcastlea nudili golemi ugovor, a sada pripremaju novu ofenzivu.

Razlozi raskida su i više nego jasni. Ronaldo je u intervjuu s Piersom Morganom opleo po suigračima, klubu, treneru i upravi s Old Trafforda. Daily Mail tada je već prenio da Crveni vragovi istražuju mogućnost raskida Ronaldovog ugovora sedam mjeseci prije njegova isteka te navode da mu neće isplatiti 16 milijuna funti, za koje se predviđa da će zaraditi do lipnja 2023. godine. Klub je stava da je Ronaldo prekršio uvjete zaposlenja svojim kritikama na račun vlasnika kluba, odnosno obitelji Glazer, a onda i svih ostalih navedenih imena koja su se našla na njegovu repertoaru.

- Nemam poštovanja prema njemu, jer ne poštuje ni on mene. Jednostavno, ako me ne poštuješ, ni ja tebe nikada neću poštovati. Osjećam se izdanim, neka svi čuju istinu, Manchester United pokušao me istjerati, mnogima se nije svidio moj povratak u klub - kazao je na spomen Erika ten Haga, pod kojim je većinu vremena proveo na klupi za rezerve.

Portugalac nije navikao na klupu, ali statistika kaže da su Crveni vragovi boljeg učinka kada ne počinje od prve minute. Otkad se vratio u Manchester na ljeto prošle godine, 46 puta startao je u prvoj postavi. U tim ogledima Vragovi broje 24 pobjede, 8 remija i čak 14 poraza. Dakle, 52 posto utakmica pobjeđuju, a gube u 30 posto navrata, uz to zarađuju 1.74 boda po utakmici s Ronaldom kao starterom. Kada Ronaldo ne igra od prve minute, učinak ekipe znatno je bolji. Omjer pobjeda i poraza je 41.6 posto naprema 25 posto gubitaka, dok momčad zabija 1.5 pogodaka po utakmici u oba slučaja. Dakle, bez Portugalca zabijaju jednako, više pobjeđuju i rjeđe ostaju poraženi.

Linker
12. travanj 2024 00:36