StoryEditor
Nogometaši Hrvatskog dragovoljca
 RANKO SUVAR/CROPIX
NAJAVLJUJE SE POVRATAK

Gradi se južna, popravlja sjeverna tribina, kultni klub opet je tu: ‘Zašto ne u HNL već sljedeće sezone?‘

Dugovanja prema poreznoj upravi više ne postoje, takvo nešto nije se dogodilo unazad deset godina
Piše: Slavko KonopljakObjavljeno: 06. kolovoz 2020. 17:49

Hrvatski dragovoljac, na čelu s Marinkom Perićem, predsjednikom izabranim na Izvanrednoj izbornoj skupštini kluba prošle godine u mjesecu srpnju, ide dalje i to velikim i ambicioznim koracima. Predsjednik Perić, koji je na tu funkciju izabran umjesto Željka Tokića, sa svojim IO već godinu dana intenzivno radi na popravljanju rejtinga kluba.

- Nedavno sam na poreznoj upravi digao potvrdu na kojoj je ispisana nula. Dakle, klub sada više nema nikakvih dugovanja prema poreznoj upravi - rekao nam je klupski predsjednik Perić, te dodao:

- Takvo nešto se sigurno nije dogodilo unazad deset godina. Jasno, još nismo riješili sva dugovanja koja su stvorili moji prethodnici, ali s vremenom i to ćemo riješiti. Ali ono najbitnije, veliki financijski dug koji je klub potiskivao prema dnu, s predstečajnom nagodbom skinuli smo s leđa. Jasno, i bez toga, posla imamo napretek u svim segmentima kluba, jer smo si zadali vrlo odgovornu zadaću, a to je u bliskoj budućnosti povratak u prvoligaško društvo. A možda nam se to dogodi već na kraju sljedeće sezone. Jasno, bez imperativa i pritiska na igrače i stručni stožer.

image
Marinko Perić, predsjednik Hrvatskog dragovoljca
SLAVKO KONOPLJAK

Recimo da ostvarite taj rezultatski uspjeh, ima li stadion Stjepan Spajić uvjete za prvoligašku licencu?

- Trenutačno nema, ali se nadamo da će u bliskoj budućnosti imati. Ovih dana poduzimamo sve radnje da se u najskorije vrijeme izgradi južna tribina, adaptira postojeća sjeverna tribina, te sportski dom i saniraju sva tri igrališta.

Ozbiljni zahvati

To su sve ozbiljni zahvati koji iziskuju i veliku financijsku injekciju. Poznato je da Hrvatski dragovoljac iz prošlosti vuče veliki financijski dug, kako ćete sve to uspjeti financirati?

- Kako rezultatski, tako i financijski, idemo korak po korak. Sve je to jedan veliki proces koji se ne ostvaruje preko noći. Ali ja imam viziju i vjerujem da će Hrvatski dragovoljac za godinu dana biti pravi brend. Uz to, veliku pažnju posvetili smo nogometnoj školi, koja bi trebala u četvrtogodišnjem razdoblju izbaciti igrače ne samo za našu seniorsku momčad, već i za inozemno tržište.

Kako ste zadovoljni ždrijebom novog izdanja prvenstva i s dva uvodna domaćinstva, Croatia (Zmijavci) i Osijek II dolaze u Siget. Jeste li željeli takav uvod?

- Ždrijeb nam jednostavno nije bio naklonjen. Željeli smo prvo domaćinstvo, a u drugom kolu da budemo gosti, jer u proljeće nas očekuju dva teška gostovanja - zaključio je predsjednik Hrvatskog dragovoljca Marinko Perić.

Dok se predsjednik Perić bavi naveliko s logistikom, trenerski tandem, Boris Perković i Miroslav Kuljanac, intezivno pripremaju momčad za jesensku sezonu. Prije nekoliko dana, nakon četrnaestodnevne izolacije zbog koronavirusa, treninzima su se priključila četvorica igrača i sada su Crni u punom sastavu. Do početka prvenstva, koje za njih kreće u petak, 14. kolovoza, odradit će još jednu kontrolnu utakmicu. U subotu, 8. kolovoza, gosti su Slavena Belupa u Koprivnici.

Linker
13. kolovoz 2020 19:22