OSCAR DEL POZO Afp
BOMBA S ČIZME

Istraga koja je potresla talijanski nogomet! Pronađen tajni dokument Ronalda i Juvea vrijedan 20 milijuna eura

Njihovih 16 direktora i šefova, uključujući Andrea Agnellija i Pavela Nedveda, su pod istragom
Piše: SNObjavljeno: 26. listopad 2022. 13:42

Kako prenosi talijanska ‘La Gazzetta Dello Sport‘, istražitelji su pronašli ‘tajni dokument‘ koji su potpisali Juventus i Cristiano Ronaldo u kojem je klub obećao njihovom bivšem napadaču 20 milijuna eura unatoč najavama korekcija plaća tijekom vrhunca pandemije COVID-a.

Juventus se sada našao pod istragom zbog lažnog računovodstva i lažne komunikacije s tržištem. Nogometni gigant osumnjičen je da je krivotvorio svoje račune za 2019., 2020. i 2021. godinu, a 16 njihovih direktora i šefova, uključujući predsjednika Andrea Agnellija i potpredsjednika Pavela Nedveda, su pod istragom, što je potvrdio tužitelj u Torinu u ponedjeljak.

Ovo nije sve jer istražitelji pokušavaju dokazati da igrači Juvea nisu samo tako odustali od četiri mjesečne plaće tijekom pandemije virusa COVID u ožujku 2020., nego su ipak primali isplate tri mjeseca nakon potpisivanja privatnih dokumenata s Juventusom.

image
JONATHAN MOSCROP/PA IMAGES/PROFIMEDIA Jonathan Moscrop/pa Images/profimedia

Referenca na ‘čuveni dokument koji teoretski ne bi trebao postojati‘ pojavila se iz prisluškivanja direktora Juventusa prošlog prosinca, a prema Gazzetti, istražitelji su sada pronašli dokument koji su potpisali Ronaldo i klub.

Prema izvješću, Juventus je Ronaldu obećao platiti 19,9 milijuna eura čak i ako napusti klub. Torinski tužitelj vjeruje da isplata koju su dvije strane dogovorile nije redovito registrirana u Juventusovom financijskom izvješću. La Stampa je u ponedjeljak izvijestila da je napadač Manchester Uniteda zamoljen da pojasni svoj stav, ali je odbio razgovarati s torinskim tužiteljem.

Juventus je ranije ove godine oslobođen optužbi od strane ‘Sporting Justicea‘ i pojasnio u svojoj izjavi u utorak da su ‘o smanjenju plaća u ožujku 2020. pregovaralo nakon što su se natjecanja nastavila i stadioni ponovno otvorili.‘

Linker
17. ožujak 2023 05:05