MARCO BERTORELLO Afp
BILA BI TO PRIČA

Ivana Perišića sele na Otok, ali jedna bi opcija izazvala totalnu ludnicu, navijači mu već poslali poruku

Inter i Perišić ozbiljno razmišljaju o bliskoj budućnosti koju zasada ne vide pod istim krovom
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 27. listopad 2021. 10:22

Ivan Perišić zaradio je lakšu ozljedu prošle nedjelje u derbiju sa Juventusom i shodno tome talijanski mediji su 32-ogodišnjeg Omišanina stavili na popis igrača za odmor. Perišić bi po najavi trebao propustiti večerašnji susret sa Empolijem što će biti tek druga utakmica koji nije igrao ove sezone u Serie A. Forma nije razlog, ali Perišić je ipak na izlaznim vratima Intera zbog neproduženog ugovora koji ističe u ljeto sljedeće godine. I dalje je standardni igrač prve postave Simone Inzaghija, međutim, Inter i Perišić ozbiljno razmišljaju o bliskoj budućnosti koju zasada ne vide pod istim krovom.

Naime, ugovor koji Perišić ističe u lipnju 2022. godine jamči mu u ovoj, zadnjoj sezoni, primanja od 5 milijuna eura. Inter je u financijskoj krizi, Nerazzurri od igrača traže smanjenje ugovora, a Perišiću u tom procesu nude 3 milijuna eura po sezoni ukoliko želi novi ugovor. Međutim, Perišić se zasada nije potvrdno oglasio što je dakako ostavilo prostor za razne špekulacije. Jedna od takvih je i vijest o interesu West Hama za hrvatskog reprezentativca. Međutim, web portal Hammers news, specijaliziran za informacije iz West Hama, žestoko se usprotivio takvoj najavi koju je procijenio sa "zero sense".

- Tri su razloga zašto nema nikakvog smisla u vijesti o interesu Hammersa za Perišića. Prvi je činjenica da su od dolaska Moyesa samo dva igrača bila iznad 30 godina, drugi je podatak da je Perišić sa plaćom od 80.000 funti tjedna preskup, a treća je fakt da Moyesu u sljedećem razdoblju trebaju napadač i lijevi vezni, a ne krilni napadač – napisano je u obrazloženju na portalu HNews.

image
FILIPPO MONTEFORTE Afp

Pored West Hama, i Everton je navodno zainteresiran za iskusnog Hrvata, jer Rafi Benitezu treba bolji krilni napadač. Druga opcija za Perišića je povratak u Njemačku odakle je 2015. stigao do Intera. Ali, ako ostane na želji ispunjenja godišnjeg ugovora kojeg ima u ovoj sezoni sa Interom, teško će netko ispuniti tu želju igraču koji u veljači puni 33. godine. Jasno, kada je Hajduk u pitanju nikada se ne priča o novcima kao pregovaračkoj prepreci, već se na takav transfer gleda sa emotivnim predznakom. Navijači Bijelih mjesecima zazivaju povratak Perišića sa hashtagom „Ivanevrimeje”. Sa istim transparentom potegnuli su i do Milana sredinom rujna na otvaranje Lige prvaka kontra Reala.

Stigli su navijači sa Šolte, na „lancunu” napisali „Ivane, vrijeme je” i nisu pogriješili. Vrijeme je, ali za koju odluku. Perišić se zasada nije izjasnio, a činjenica je da plaću koju trenutno ima u Interu, ili barem približnu, jedino Englezi mogu platiti. Nadaju se na Otoku da će Perišić po diskontnoj cijeni biti na raspolaganju već u siječnju, pet mjeseci prije isteka ugovora sa Interom, zato će zimski mercato uistinu biti zanimljiv za nastavak karijere Ivana Perišića. Engleska, Njemačka ili možda Hajduk ? Samo Perišić zna što je naumio, jer očito je da se na pragu 33. godine nije odrekao nijedne ambicije u karijeri.

Linker
20. travanj 2024 15:54