HOLLANDSE HOOGTE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Hollandse Hoogte/Shutterstock Editorial/Profimedia
BOD DOVOLJAN ZA PROLAZ

Izbornik Hrvatske ostao u totalnom čudu: ‘Uvjeravaju nas da nema VAR-a, a onda žuti karton postane crveni‘

Čestitke Rusiji na pobjedi. Nama se na ulasku u utakmicu dogodilo ono najgore - rekao je Mavrović
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 25. siječanj 2022. 22:53

Hrvatska futsal reprezentacija ni u desetom pokušaju nije uspjela trijumfirati protiv Rusije. U 2. kolu skupine C Europskog prvenstva u Nizozemskoj nije bila ni blizu trijumfa, bila je to klasična prezentacija ruske moći.

U Ziggo Areni u Amsterdamu Rusija je nakon 7:1 protiv Slovačke upisala 4:0 protiv Hrvatske, koja je ostala na tri boda osvojena s Poljskom. Budući da su u drugoj utakmici 2. kola skupine C u utorak Slovačka i Poljska odigrale 1:1, Rusija je i matematički osigurala prvo mjesto u skupini, a Poljaci mogu proći ako svladaju lidera i Slovačka pobijedi Hrvatsku u posljednjem kolu. U subotu s početkom u 14.30 sati u Groningenu Hrvatskoj je i bod protiv Slovačke dovoljan za četvrtfinale Eura, a 2. mjesto će osvojiti i ako pobijedi. Budu li Slovaci bolji, Hrvati idu doma i neće biti ništa od nokaut faze i borbe s osvajačem skupine D za polufinale. U toj skupini danas se igra 2. kolo, trenutačno vodi Španjolska, a dosta je sigurna oklada da će na toj poziciji i ostati...

- Čestitke Rusiji na zasluženoj pobjedi. Nama se na ulasku u utakmicu dogodilo ono najgore, imali smo igrača manje i primili pogodak, a protiv favorita treba biti što duže u egalu, da te rezultat nosi. Ne volim komentirati suđenje, no uvjeravaju nas da na EP nema VAR-a, a onda se odluka o žutom kartonu nakon pola minute mijenja u crveni, volio bih da mi to objasne - kazao je izbornik Marinko Mavrović, pa nastavio:

- Pokušali smo uspostaviti ravnopravnu igru, no Rusi su fantastični s brzim dodavanjima i jakim pivotima, zato su među favoritima za osvajanje EP. Presudni je trenutak bio treći pogodak, prije odlaska na poluvrijeme - dodao je Mavrović.

Rastrojena Hrvatska upisala je 0:4 poraz, svoj rezultatski najteži u službenim natjecateljskim utakmicama od 0:10 u kvalifikacijama za EP protiv Španjolske prije skoro devet godina i najteži na Eurima od 0:5 protiv Ukrajine u veljači 2001.

- Sada treba što prije zaboraviti Rusiju, Slovačka je ključna. Treba se plasirati u četvrtfinale, a krene li sve pravim putem, tada u jednoj utakmici možemo pružiti dobru partiju - zaključio je Mavrović.

Linker
20. travanj 2024 14:48