Hidemasa Morita (Japan)
 CHARLY TRIBALLEAU Afp
SLAVLJE DOMAĆIH U SAITAMI

Japanci nanijeli prvi poraz Australiji u kvalifikacijama za SP, presudio autogol potkraj dvoboja

Australija je do danas imala sve pobjede, a i danas su do 85. minute držali bod u rukama.
Piše: HINAObjavljeno: 12. listopad 2021. 16:35

Nogometna reprezentacija Japana nanijela je prvi poraz Australiji u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru, slavljem 2-1 u utakmici 4. kola skupine B trećeg kruga Azijskih kvalifikacija, koja je odigrana u utorak u Saitami.

Australija je u prva tri nastupa ostvarila sve tri pobjede, a Japan je doživio dva minimalna poraza (0-1) na gostovanju u Saudijskoj Arabiji i kao domaćin protiv Omana.

Japanci su protiv Australaca poveli već u 8. minuti pogotkom veznjaka Fortune Duesseldorf Aoa Tanake. U 70. minuti je izjednačio Ajdin Hrustić, a domaća reprezentacija je do tri boda stigla autogolom Aziza Behicha u 85. minuti.

Australija je i dalje vodeća na ljestvici s devet bodova, koliko ih ima i drugoplasirana Saudijska Arabija, ali uz utakmicu manje. Japan je treći sa šest bodova, a po tri imaju Oman i Kina. Na začelju je Vijetnam bez ijednog boda.

Prve dvije reprezentacije iz svake od dviju skupina izborit će izravan plasman u Katar, dok će trećeplasirane reprezentacije igrati za jedno mjesto u interkonfederacijskom doigravanju.

Linker
17. travanj 2024 18:36