Screenshot: HNTV
PET MAKSIMIRSKIH SELEKCIJA

JEDINSTVEN POTHVAT PREPOROĐENOG DINAMA, MODRI NA PROLJEĆE LOVE ČAK 10 TROFEJA Jedan trener je pravi raritet: Može do kraja s tri različite momčadi!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. siječanj 2019. 23:34

Mnogo smo puta ove sezone pisali o sjajnim dostignućima Dinama. Koncentrirali smo se, logično, na momčad Nenada Bjelice koja će nakon 49 godina igrati proljeće u Europi. Plavi dečki ne samo da su nastavili natjecanje u Europskoj ligi nego su bili i prvi u svojoj skupini. U nacionalnom su prvenstvu daleko ispred ostalih, dominanti su i superiorni, a plasirali su se i u polufinale Kupa.

Do koje stanice u Europi može Dinamo? Vidjet ćemo, tko zna, u skupini su pokazali da ništa nije nemoguće. Prvi je suparnik Viktorija iz Plzena, može se to preskočiti... Iako će možda netko kazati da definitivno pretjerujemo, ali prva je momčad Modrih na proljeće u utrci za - tri trofeja! Naravno da je mnogo izglednije da će uzeti dva domaća nego onaj europski, što bi bila nevjerojatna senzacija, ali činjenica stoji. U teoriji, Bjeličini dečki bore se za tri titule!

Ali nije samo najbolja modra momčad u potrazi za slavom i titulama, kompletni maksimirski klub u potrazi je za prvim mjestima, trofejima. To samo pokazuje kako je Dinamo moćan u svim segmentima. Druga je momčad Modrih na drugom mjestu u Drugoj HNL; zaostaje dva boda za vodećim Šibenikom. Jasno, momčad koju vodi mladi trener Igor Jovićević ne može se plasirati u Prvu HNL, ali svejedno je cilj prvo mjesto.

Kad smo već kod Igora Jovićevića, treba naglasiti da je on svojevrsni raritet, čovjek se s tri različite momčad bori za tri trofeja! Takvog slučaja u Maksimiru još nije bilo, i ta će priča završiti u klupskim knjigama. Dakle, osim borbe za naslov u Drugoj HNL, Jovićević se za titule bori s još dvjema momčadima: dečki koji imaju službeni naziv Dinamo U-23 ​također su izborili Europsko proljeće u Premier Leaque International Cupu, a isto takav uspjeh izborila je mlada momčad koja se plasirala u play-off Lige prvaka mladih, gdje ih čeka Lokomotiv Moskva.

Igor Jovićević
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Igor Jovićević

Jedinstven pothvat

Dakle, ako pribrojimo prvu momčad Modrih, onda su se maksimirski nogometaši u raznim kategorijama plasirali u - tri europska proljeća! U jedno idu oni sjajni Bjeličini momci, a u ostala dva momci Igora Jovićevića. Riječ je zaista o jedinstvenom pothvatu, koji je, realno, bilo teško očekivati. Ipak se dogodilo, a to je sve bjelodani dokaz nevjerojatno uspješne polusezone zagrebačkog kluba. Ali i dobrog rada i klupske vizije. Kao što je trener Bjelica pozorno selektirao igrače za prvu momčad, tako je selekcija u ostalima također bila iznimno dobra i, kao što vidimo, dovela je do rezultata.

Kadeti jure

Međutim, nije tu kraj priče o Dinamovu proljeću. Modri juniori, koje trenira Tomislav Rukavina, na drugom su mjestu prvenstva; imaju isti broj bodova kao vodeća Lokomotiva, ali nešto slabiju gol-razliku. S obzirom na to da su ostali i u Kupu, Rukavinini momci također su u utrci za dvije titule, za dvostrukom krunom!

Slaven Knežević, 100posto.hr

Ista je priča i s kadetima, koje vodi Jozo Bandić. Oni su u još boljoj poziciji jer na prvom mjestu imaju dosta komfornu situaciju, na ljestvici su prvi s pet bodova prednosti u odnosu na Hajduk, koji im je najveći konkurent, jer trećeplasirane Rijeka i Istra 1961 zaostaju čak 13 bodova. Bandićevi dečki također su ostali u Kupu, pa se i oni bore za dvostruku krunu!

Vlado Kos / CROPIX
CROPIX
Jozo Bandić

Kada pod sve ove modre polusezonske uspjehe podvučemo crtu, onda vidimo je pred Dinamom nevjerojatno proljeće! Sve one, nazovimo ih, glavne momčadi, od kadeta pa do seniora, bore se za ukupno 10 trofeja! Definitivno polusezona iz snova, kao prava plava nogometna bajka...

Tko će sve na proljeće loviti trofeje

Prva HNL

Trener: Nenad Bjelica

1. Dinamo 45

2. Osijek 34

3. Rijeka 33

4. Lokomotiva 31

Kup: Polufinale

Druga HNL (nakon 13 kola):

Trener: Igor Jovićević

1. Šibenik 27

2. Dinamo II 25

3. Osijek II 24

4. Varaždin 22

Dinamo U-23

Trener: Igor Jovićević

Premier League International Cup:

Na pragu plasmana u četvrtfinale

Dinamo, juniori (U-19)

Trener: Tomislav Rukavina

Prva HNL (nakon 14 kola):

1. Lokomotiva 32

2. Dinamo 32

3. Hajduk 30

4. Rijeka 27

*Dinamo bez poraza u prvenstvu

Kup: Prošli 4 kola

Trener: Igor Jovićević

UEFA Youth League

(Liga prvaka mladih):

Ušli u play-off rundu, gdje ih čeka

Lokomotiv Moskva

Dinamo, kadeti (U-17)

Trener: Jozo Bandić

Prva HNL (nakon 14 kola):

1. Dinamo 40

2. Hajduk 35

3. Rijeka 27

4. Istra 1961 27

Kup: Prošli 4 kola

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 16:49