ALEX LIVESEY
REAKCIJE IZ DEŽELE

Kek je cijelu večer proveo u društvu jednog čovjeka, ni Slovencima nije jasno ‘zašto je odbio 800.000 €!‘

‘Nije bilo drugog razloga! Dinamo mu je nudio dobru plaću i bio veliki izazov za njega, ali...‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. srpanj 2020. 08:00

Bilo je zanimljivo u srijedu navečer nakon službene objave da je Matjaž Kek i dalje slovenski izbornik, ali ne i trener Dinama, okrenuti pokoji slovenski medij. Oni relevantniji, kao što je primjerice Ekipa, svoje su reakcije u pravcu odluke bivšeg trenera Rijeke da ostane na klupi nacionalne reprezentacije dočekali vrlo svečano.

Ekipa dakle, navodi da je Kek odbio unosnu plaću najboljeg kluba na našim prostorima kako bi se dalje posvetio radu s reprezentacijom, dodatno pomladio vrstu i krenuo sastavljati neki novi roster za neko novo veliko natjecanje, deset godina nakon što je nastupio na Mundijalu u Južnoafričkoj Republici.

image
SCREENSHOT: SIOL.NET

- Kek se vratio s odmora i odmah po dolasku se našao s predsjednikom Saveza, Radenkom Mijatovićem. Njih su dvojica uz pridržavanje mjera socijalne distance pogledali prvenstvenu utakmicu između Triglava i Celja, a nakon toga su odradili razgovor u kojem je bilo jasno da će Kek ostati - navodi se u tekstu, a portal 24ur.com prenosi izjavu predsjednika Nogometne Zveze Slovenije (NZS) Radenka Mijatovića.

- Nije bilo drugog razloga da Kek odbije Dinamo, samo je htio nastaviti rad na nacionalnoj klupi. On želi još dugo ostati na mjestu izbornika, a Dinamo mu je nudio dobru plaću i bio veliki izazov za njega. Mislim da je njegova odluka da ostane prava, a Savez je to htio - rekao je Mijatović za 24ur.com.

Slovenski list Delo u svom kratkom tekstu piše kako je teško ocijeniti zašto se Kek nije odlučio na dolazak u Zagreb, gdje bi ga čekala godišnja plaća od 800 tisuća eura. Čekaju ga novi teški izazovi na slovenskoj klupi uz koju je ugovorno vezan do 2023. godine, odnosno do kraja kvalifikacija za EURO 2024.

image
SCREENSHOT: DELO

Kek je dakle, cijelu večer proveo u društvu Radenka Mijatovića. Prvo je s predsjednikom Slovenskog nogometnog saveza pogledao dvoboj Celja i Triglava, a mnogi su već tada mogli zaključiti da će i ostati na klupi reprezentacije naše susjedne zemlje.

--------------------------------------------------------------------------------------

Kek je mogao imati plaću i do milijun eura s bonusima?

Koliko je Dinamo planirao Matjažu Keku za potpis ugovora? Tu, naravno, nema službenih informacija, ali svakako bi bio među tri najplaćenija Dinamova trenera u povijesti. Imao bi tri puta veća primanja nego što ima kao slovenski izbornik.

Špekuliralo se da bi s bonusima zarađivao između 800.000 eura do 1.000.000 eura godišnje.

Najplaćeniji Dinamov trener bio je Nenad Bjelica koji je zarađivao 1,2 milijuna eura godišnje, Vahid Halilhodžić je pak koštao 900.000 eura. Prema nekim informacijama, dok je bio trener Rijeke, Kek je zarađivao oko 300.000 eura godišnje.

Linker
19. travanj 2024 06:59