Francois Moubandje
 RONALD GORSIC/CROPIX
POTPUNO RAZLIČITE PRIČE

Kod Bjelice se nije naigrao, a sada proživljava pravi preporod! Evo gdje su i što rade bivši dinamovci

Zanimljivo je pogledati kako su se u novim klubovima snašli igrači koji su ovog ljeta napustili Maksimir
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 23. listopad 2020. 14:10

Puno je igrača, znamo već, ovoga ljeta napustilo Maksimir, Dinamova je svlačionica doživjela mali remont. Pa, kako su se snašli oni koji su otišli, da tako kažemo, na mala vrata, jesu li odlaskom iz Dinama pronašli veselje?


Za ove “kapitalce”, recimo, Nikolu Moru više-manje znamo da se nametnuo u moskovskom Dynamu, neki je dan i zabio pogodak za svoj klub u dvoboju protiv CSKA-a, Amer Gojak tek kreće u borbu za mjesto u Torinovoj momčadi, a što je s ostalima?

Najveća je priča dosad Francois Moubandje. Otišao je u turski Alanyaspor na posudbu s pravom otkupa, nakon što je nekoliko mjeseci trenirao s drugom momčadi.

Pinto uživa

Podsjetimo, Turci su prvotno htjeli Marina Leovca, ali je Dinamo spustio rampu, jer je Leovac trenutno prijeko potreban i Alanyasporu kojemu se žurilo ponudio Moubandjea. Turci su prihvatili, Švicarac je odmah otišao i potpisao ugovor o posudbi, priključio se momčadi i - preporodio se.


Odigrao je dosad sve utakmice, pet u prvenstvu i jednu u Europi, tek jednom izišao 14 minuta prije kraja. Zabio je i jedan pogodak, a njegov Alanyaspor trenutno je vodeća momčad turskog prvenstva! U Dinamu, jednostavno, nije kliknuo, prvo kod Bjelice, a onda i kod njegovih nasljednika, nije se uspio izboriti za minutažu i pokazati zašto je bio švicarski reprezentativac. Nekad to u nogometu nije ničija izričita krivnja, dogodi se, tako se poklopilo, koliko je puta neki igrač u jednom klubu bio maestralan, a nekom drugom ispod svake razine. Moubandje je očito godila promjena klime i sredine, no tek je početak, vidjet ćemo hoće li i nastaviti u tom ritmu.

image
Emir Dilaver
GORAN MEHKEK/CROPIX

Dobro je u Turskoj krenuo i Emir Dilaver u Rizesporu. Odigrao je dvije utakmice, Tomasova je momčad upisala četiri boda, remi 0:0 i pobjedu 5:3 i sad ima ukupno pet bodova.

image
Ivo Pinto
DAMIR KRAJAC/CROPIX


Ivo Pinto uživa u rodnom Portugalu. Sad je u Rio Aveu, od sedam ovosezonskih utakmica odigrao je šest, uključujući i onu ludu protiv Milana koja okončana pobjedom Talijana nakon raspucavanja s bijele točke. Propustio je Pinto tek jednu utakmicu u prvenstvu, no, standardan je i dalje, dok je zdrav nije upitan ni u Rio Aveu. I on je tamo na posudbi, no vidjet ćemo hoće li ga Portugalci na kraju sezone otkupiti.

Kadzior se traži

Komnen Andrić imao je najbolji mogući debi u ruskoj Ufi. U Kupu je njegov klub lagano pobijedio drugoligaša Čertanovo (0:4), Andrić je ušao u igru u 73. i zabio prvijenac već pet minuta kasnije. Dobar start, za vikend ga čeka debi u prvenstu, Ufa gostuje kod Ahmata u Groznom.

image
Damian Kadzior
GORAN MEHKEK/CROPIX


Damian Kadzior, pak, još se traži u Španjolskoj. Velika mu je želja bio odlazak u Primeri, ali u Eibaru je dosad skupio tek 98 minuta u četiri utakmice, u zadnje dvije nije ulazio. A baš je u te dvije utakmice Eibar uzeo četiri boda. Sad slijedi gostovanje kod Seville, možda tu bude početak serije.

Nesreću je u Italiji za to vrijeme imao Antonio Marin, bio je pozitivan na COVID testu i nije još imao prilike debitirati, čeka se njegova krivulja.

Sandro Kulenović u prvim je utakmicama u Rijeci pokazao “znakove života”, Luka Menalo zabio je za Riječane u Kupu, on tek kreće u borbu za poziciju i statistiku.

Linker
24. travanj 2024 04:35