DOUGLAS MAGNO/AFP
Ispovijest posrnule zvijezde

‘Koji je moj zločin? Žao mi je što sam prevario svoju suprugu, ali na seks nisam nikoga prisilio‘

‘Kada mi je prišla, ona uopće nije bila pijana jer mi je zapamtila ime i tko sam‘
Piše: SNObjavljeno: 19. listopad 2020. 18:59

Nekad slavni brazilski nogometaš Robinho ponovno je bez kluba nakon što su mu u Santosu raskinuli ugovor svega šest dana po angažmanu.

Razlog? Protesti klupskih sponzora i navijača, jer je 36-godišnji nogometaš u Italiji osuđen zbog silovanja.

Dan danas Robinho negira svoju krivicu za incident iz noćnog kluba u Milanu s tada 22-godišnjom Albankom otprije sedam godina.

"Djevojka mi je pristupila i ostvarili smo kontakt. Bio je to kontakt s obostranim pristankom, a kasnije sam otišao kući", rekao je Robinho za brazilski UOL.

Robinho tvrdi da je nekoliko njegovih prijatelja ostalo s djevojkom nakon njegovog odlaska i da su imali sekusalni odnos bez ikakve prisile. Ključni dokaz u cijelom procesu bili su prisluškivani telefonski pozivi između Robinha njegovih prijatelja suoptuženika u napadu, u kojima je Robinho za djevojku rekao da je 'bila potpuno pijana'.

Odvjetnici bivšeg igrača Reala, Manchester Cityja i Milana tvrde da Robinhove riječi nisu dobro prevedene na talijanski jedzik, dok sam nogometaš opak tvrdi da djevojka uopće nije bila pijana.

"Kada mi je prišla, ona uopće nije bila pijana jer mi je zapamtila ime i tko sam. Pijana osoba ničega se ne sjeća, a ona se sjeća", kaže Robinho, koji tvrdi da jedino zbog svega žali što je prevario suprugu Vivian s kojom je u braku od 2009. godine i s kojom ima troje djece.

"Jedino žalim što sam prevario suprugu, to je jedino. Sve ostalo je izvučeno iz konteksta i napuhano da bi se prodale novine. Očito se puno toga promijenilo u sedam godina, jer se to dogodiklo 2013., a ja sam se promijenio na bolje. Pitanje je zapravo kakvu sam pogrešku ja napravio? Koji je moj zločin? Pogreška je što nisam bio vjeran ženi, ali nisam pogriješio silujući nikoga, nikoga nisam zlostavljao i prisilio na seks", dodao je Robinho, koji je po potpisu za Santos pristao za plaću od 'svega' 200 funti mjesečno, da bi potom ugovor bio raskinut nakon otkazivanja sponzora Orthopridea.

"Imamo ogromno poštovanje prema Santosu i njegovoj povijesti, ali odlučili smo okončati naš sponzorski ugovor. Naši klijenti su uglavnom žene i iz poštovanja prema ženama koje kupuju naše proizvode donijeli smo takvu odluku", rekao je Richard Adam, visokopozicionirani dužnostnik Orthopridea za Globo Esporte.

Linker
19. travanj 2024 08:02