Kyle Walker-Peters (Southampton) i Callum Hudson-Odoi (Chelsea)
 GLYN KIRK Afp
PROŠLI KRAMARIĆ, GVARDIOL...

Kovačiću i društvu trebali penali za prolaz protiv Southamptona, Villarreal se spasio u nadoknadi

Od tri utakmice današnjeg programa osmine finala, samo su Topnici prošli u regularnom vremenu.
Piše: HINA, Slaven KižlinObjavljeno: 26. listopad 2021. 23:20

Chelsea je plasman među osam najboljih izborio pobijedivši Southampton sa 4-3 boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što je susret završio 1-1.

Poveli su "Bluesi" u 44. minuti preko Kaia Havertza, a izjednačio je Che Adams u 47. minuti.

Prilikom izvođenja jedanaesteraca kod gostiju su promašili Theo Walcott i William Smallbone, a kod Chelsea Mason Mount. Mateo Kovačić je igrao cijeli susret za Chelsea.

Arsenal je na stadionu Emirates pobijedio Leeds United sa 2-0, a golove za "Topnike" zabili su Calum Chambers (55) i Edward Nketiah (69).

Dalje ide i Sunderland koji je nakon 0-0 unutar 90 minuta, bio bolji od Queens Park Rangersa sa 3-1 prilikom izvođenja jedanaesteraca.

Čak tri igrača londonskog sastava nisu zabila s bijele teočke Charlie Austin, Ilias Chair i Yoann Barbet, dok su kod Sunderlanda bila sigurna prva tri izvođača, a ostali nisu niti trebali pucati.

Preostalih pet utakmica osmine finala na rasporedu je u srijedu, a sastaju se Stoke City - Brentford, West Ham United - Manchester City, Leicester City - Brighton & Hove Albion, Burnley - Tottenham Hotspur, te Preston North End - Liverpool.

Prošli Kramarić, Gvardiol i Pongračić

Odigrano je prvih osam utakmica šesnaestine finala Kupa Njemačke. Počelo je odmah iznenađenjem, premda je to teško reći kada je u pitanju Schalke. Rudari su, naime, ispali u dvoboju s 1860 Münchenom.

Hoffenheim je bio doma vrlo uvjerljiv protiv Kiela, bilo je 5:1, a drugoligaš si je sam presudio s dva uvodna autogola. Andrej Kramarić igrao je do 63. minute. Joško Gvardiol ušao je u 80. minuti ogleda njegova RB Leipziga kod četvrtoligaša Babelsberga kojeg su Bikovi dobili tek 1:0 i to pogotkom Szoboszlaija na isteku prvog dijela. I Hertha je imala problema s četvrtoligašem, Münster je dugo odolijevao, ali su domaći na kraju morali priznati primat gostima iz glavnog grada. Marco Rose, trener Borussije D., u najavi utakmice s drugoligašem Ingolstadtom upozoravao je svoje igrače da će suparnik dati i više nego što može ne bi li im naudio. Crno-žuti, za koje je Marin Pongračić odigrao cijeli sraz, tek su ulaskom Thorgana Hazarda pronašli dobitnu formulu, Belgijac je s dva gola u završnici slomio otpor žilavih gostiju.
Spomenimo da je donedavni Pongračićev klub pronašao Vam Bommelovog nasljednika, novi trener Vukova je Jens Kohlfeldt, donedavni strateg Werdera.

Rezultati osmine finala Kupa Njemačke:

1860 München - Schalke 1:0,

Babelsberg - RB Leipzig 0:1,

Hoffenheim - Kiel 5:1,

Münster - Hertha 1:3,

Borussia D. - Ingolstadt 2:0,

Mainz - Augburg,

Nünberg - HSV,

Osnabrück - Freiburg.

Sutra: Bayer - Karlsruher, Bochum - Augsburg, Dynamo D. - St. Pauli Mannheim - Union Berlin (18.30), Borussia M. - Bayern, Hannover - Fortuna D., Regensburg - Hansa, Stuttgar - Köln (20.45).

Villarreal remizirao u golijadi

U susretu 11. kola španjolskog nogometnog prvenstva Villarreal i Cadiz su podigrali 3-3, nakon što je domaćin u posljednjih 10 minuta nadoknadio dva gola zaostatka.

Cadiz je vodio 1-0, 2-1 i 3-1, ali se "Žuta podmornica" uspjela izboriti za remi.

Sva tri gola za goste zabio je Anthony Lozano (14, 45+1, 52), dok su za Villarreal strijelci bili Pau Tores (43), Boulaye Dia (80) i Arnaut Groeneveld (90+5).

Bez pobjednika je završio i susret između Espanyola i Athletic Bilbaoa, na koncu je bilo 1-1.

Raul de Tomas je doveo domaći sastav u vodstvo u 33. minuti iz jedanaesterca, a izjednačio je Williams u 52. minuti.

Deportivo Alaves je pobijedio Elche sa 1-0, a gol odluke zabio je Mamadou Loum (47).

Na ljestvici vodi Real Sociedad sa 21 bodom, Real Madrid i Sevilla imaju po 20 bodova, dok Atletico Madrid, Betis i Osasuna imaju po 18 bodova.

REZULTATI: Deportivo Alaves - Elche 1-0 (Loum 47) Espanyol - Athletic Bilbao 1-1 (De Tomas 33-11m / Williams 52) Villarreal - Cadiz 3-3 (Torres 43, Dia 80, Groeneveld 90+5 / Lozano 14, 45+1, 52) U srijedu: Mallorca - Sevilla Rayo Vallecano - Barcelona Real Betis - Valencia Real Madrid - Osasuna U četvrtak: Celta Vigo - Real Sociedad Granada - Getafe Levante - Atletico Madrid

Linker
23. travanj 2024 23:00