Aleksander Čeferin
 RICHARD JUILLIART/AFP/PROFIMEDIA
STIGLA SLUŽBENA POTVRDA

Kraj velike pravne bitke: UEFA odustala od tužbe protiv Reala, Barcelone i Juventusa!

"UEFA-ino žalbeno tijelo je poništilo tužbu, kao da ona nikada nije ni pokrenuta..."
Piše: HinaObjavljeno: 28. rujan 2021. 07:20

Europski nogometni savez (UEFA) odustala je od tužbe protiv madridskog Reala, Barcelone i Juventusa, tri kluba koja su još uvijek vezana za projekt europske Super lige.

Madridski sud je prošlog tjedna presudio da UEFA mora obustaviti postupak protiv spomenuta tri kluba, a krovna europska nogometna organizacija je u ponedjeljak to odlučila učiniti.

"Nakon zastoja u procesu protiv Barcelone, Juventusa i Real Madrida, povezanog s mogućim kršenjem UEFA-inih pravilnika u svezi s takozvanom 'Super ligom', UEFA-ino žalbeno tijelo je poništilo tužbu, kao da ona nikada nije ni pokrenuta", stoji u službenom priopćenju Europskog nogometnog saveza, čiji su čelnici procijenili da bi inzistiranje na nastavku sudskog procesa bilo kontraproduktivno.

No, iz UEFA-e su poručili da su spremni ponovno pokrenuti sudski proces, ako bi se klubovi ponovno aktivirali i pokušali pokrenuti Super ligu.

Uefa traži izuzeće suca u postupku u vezi sa Super ligom

Europska nogometna federacija (UEFA) u utorak je uložila zahtjev madridskom sudu za izuzeće suca koji vodi sudski spor Uefe protiv osnivača nogometne Super lige Real Madrida, Barcelone i Juventusa, te je podnijela žalbu višem sudu u Madridu zbog značajnih nepravilnosti u postupku.

U Uefi smatraju da je u postupku došlo do značajnih nepravilnosti i zato očekuju da se u skladu sa španjolskim zakonodavstvom i u interesu pravde sudac makne s ovog slučaja. Uefa , naime, smatra da sudac koji vodi postupak nije nepristran.

Uefa je na temelju presude madridskog suda u ponedjeljak morala odustati od disciplinskog postupka protiv madridskog Reala, Barcelone i Juventusa, tri kluba koja su još uvijek vezana za projekt europske Super lige.

Također, Uefa je navela da će i dalje poduzimati postupke u skladu s nacionalnim i zakonodavstvom EU-a kako bi zaštitila interese Uefe i svih sudionika u nogometu.

Linker
19. travanj 2024 05:20