RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
KADROVSKA KRIŽALJKA

Krznar najavio ‘čišćenje‘: ‘Bit će rezova! Neće biti drama ni ako nam odu dva standardna igrača‘

Damir Krznar odradio je svoje prve samostalne trenerske pripreme i najavio plan za novu sezonu
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 29. lipanj 2021. 23:15

Damir Krznar odradio je svoje prve pripreme kao samostalan trener, ali kaže da su mu, zapravo, 100 i neke, jer nema neke razlike u odnosu na sve što je dosad prošao u nogometu. Za sve što je momčad odradila u Moravskim Toplicama, za četiri pobjede u četiri utakmice, odlučio je dati visoku ocjenu.


- Zadovoljni smo, sve je po planu odrađeno, možemo žaliti smo zbog nekih ozljeda, jer svaki propušteni trening je loša stvar. Forma je dobra, odrađeni kilometri isto, odgovorili su igrači na sve zahtjeve, zasad je to ocjena četiri plus - rekao je Krznar, dodavši da u svim segmentima još ima mjesta napretku i popravku.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix


No, ukupno je, dakle, zadovoljan.
- Ideja je bila da svi dobiju minutažu, da vidimo tko može i koliko, ova su četiri klinca i oni koji su se vratili s posudbe iskoristili svoju minutažu. Nema loših točaka i pozicija, imam slatke brige, koga maknuti iz kadra, od koga odustati, jer svi su bili dobri.
Ipak, za potpun učinak izostali su reprezentativci, bez njih se ne može baš sve uigrati.


- Istina, automatizmi se najbolje razvijaju u pripremama, brže se usvoje i dulje traju, ali zato i nismo išli u drastične promjene.

Jedina je novost, iako i nije, otvaranje igre s trojicom i u formaciji s četiri, prakticirali smo to već i to će reprezentativci brzo usvojiti. Nismo još tesali po završnici, sad će ići tjedni uvježbavanja automatizama u napadu, ali taj dio ovisi o kreaciji.


Dobro, s kolikim će kadrom Dinamo krenuti u novu sezonu, jasno je da će biti još rezova?
- Sljedećih dana slijede razgovori sa svakim. I onima koji ostaju i onima koji su predviđeni za posudbe ili transfere. Volio bih sa svakim popričati, moramo svesti kadar na nekih 26-27 igrača, s reprezentativcima, plus tri golmana, uz dva-tri klinca, koji će nam ploviti između prve i druge momčadi.


Po našoj računici, dakle, četiri ili pet igrača s priprema će morati otići. Što je mladima, Baturina se najviše nametnuo, ostaju li oni u Dinamu ili idu na posudbe?
- Plan je da svi participiraju u treningu prve momčadi, barem prva tri dana u tjednu, a onda se spuštaju na treninge B momčadi i pripremaju se s onom momčadi za koju će za vikend igrati. To je okviran plan, ali mijenja se iz dana u dan. Što se tiče posudbi, imamo dosta upita, od većine klubova HNL-a, ali i iz Slovenije i drugih zemalja. Neću o imenima, zasad, ali dosta će ih na posudbu.


Zašto na pripreme nisu išli Julardžija, Krizmanić i Karrica, iako su bili na prvotnom popisu?
- Planirali smo ih voditi, ali smo odlučili da bi nas ipak bilo previše. Ja sam im se ispričao, došlo je do nesporazuma u komunikaciji, zaista sam htio i njih, ali nakon što smo odradili dio u Zagrebu, bilo bi previše za ovaj kamp. Žao mi je što je tako ispalo. Ali, oni su, osim Karrice, i dalje igrači Dinama, kao i Leovac, Hajrović i Čabraja, treniraju u Zagrebu po istom programu i nije isključeno da se prema potrebama i mogućnostima i vrate u momčad.


O Valuru smo već pričali, ali Omonia će biti teži suparnik?
- Ne bih volio preskakati stepenice, ali daj Bože da do toga dođe, bit će Omonia protivnik za respekt. Mi sad pripremamo utakmicu s Valurom i na to smo fokusirani. Naravno, Vedran Attias već pomalo gleda Omoniju, a ja što površno o Cipranima znam, jako su neugodan i težak protivnik, moglo bi biti junački.


Ima li novosti oko odlazaka, zvučnih transfera? Majer, Livaković, netko treći?
- Sve je još u verbalnoj fazi, pismeno - ništa. Svakom treneru je interes da ostanemo kompletni, tako i meni. Gledam u interesu momčadi, volio bih da nitko ne ode, to je moj stav. Ali, Dinamo od nečega mora živjeti, neće biti drama ako odu jedan ili dvojica, baš iz tog razloga što će to značiti da se radi o velikim ponudama. No, imamo kvalitetnu momčad.


Znači, Dinamo može biti jak već sad, na početku sezone?
- Ove prve dvije-tri laste nagovještavaju dobro proljeće, ha, ha. Pripreme su dobre, utakmice zrele i kvalitetni, još kad se vrate reprezentativci, trebalo bi biti dobro.

Ostane li Livaković, Nevistić će otići nekamo na posudbu

Kakva je situacija s golmanima. Pretpostavljamo da će Horkaš na posudbu, Čavlina je još mlad, ali ostaju Zagorac i Nevistić. Plus, naravno, Livaković ako ne bude transfera?
- Sve ovisi o Livakoviću, ako on ostaje, Nevistić ide na posudbu, bilo bi za njega opasno da ne brani.


Sad je Zagorac 'jedinica'?
- U ovom trenutku se bore za mjesto, mali jezičac je na Zagijevoj strani, ali neću još decidirano reći tko je prvi. Imat ćemo u petak još jednu, međusobnu utakmicu, igrat će tri momčad, svaka 60 minuta, pa ćemo vidjeti. (tn)

Ukidanje gola u gostima donijet će više napadačkog nogometa

UEFA je ukinula pravilo gola u gostima, što će donijeti klubovima u europskim dvobojima?
- Miislim da je to pravilo bilo 50:50, nekad dobro dođe, nekad ti uzme, ali je možda fair što ga neće biti. Utjecat će na nogomet, to je u interesu nogometa, taktička i psihološka priprema bit će fokusirana na napad da zabiješ gol više. Logika svake momčadi u režimu da gol vani vrijedi dva polazi od toga da ne smiješ primiti gol kući i kao takva je bila opravdana. Sad će svatko htjeti pobijediti, jer remi ne znači puno. (tn)

Linker
25. travanj 2024 16:44