Neymar
 CLAUDIO REYES Afp
DOBRA ZAMISAO

Laporta je imao genijalan plan, a onda se dogodila izdaja! Neymar: ‘Umirem od želje za povratkom...‘

Prva stvar koju je po povratku u klub napravio predsjednik Barcelone bila je - nazvati Neymara.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. rujan 2021. 23:21

Dobra je to bila zamisao, ideja novog Barceloninog predsjednika Joana Laporte. Bila bi i provediva, da je bilo novca, kojeg u klubu kronično fali. Jer, španjolski mediji, ponajviše katalonski Sport, otkrivaju da je prva stvar koju je Laporta napravio kad je ušao u ured na Camp Nou bila - nazvati Neymara.

U telefonskom razgovoru Neymar je, piše i to, priznao Laporti da "umire od želje za povratkom". San mu je, kako veli, opet bio zaigrati s Messijem u vršku Barceloninog napada. Premda, sigurni smo u to da mu sada ne smeta što su zajedno u vršku - pariškog napada.

Nekoliko puta se kroz eter provlačila priča o Neymarovom povratku. Svojedobno je za cifru i danas važećeg svjetskog rekorda od 222 milijuna eura Barcelonu zamijenio Parizom, a Camp Nou - Parkom prinčeva. PSG nije pristajao na razmjene, htjeli su novac, a znalo se pisati i o cijeni. Bilo bi tu 100, možda i 150 milijuna, govorimo samo o osnovnoj cijeni bez bonusa.

Laporta je nakon telefonskog razgovora s Neymarom počeo i djelovati pa je odmah poslao dvojicu svojih emisara u Pariz kako bi na licu mjesta razgovarali s brazilskim nogometašem. Da stvar bude gora, paradoksalnija po Barcelonu, Neymar je i tim Laportinim poslanicima rekao da bi se htio vratiti... Dakle, dogodila se svojevrsna izdaja.

Ali, dogodilo se suprotno, Messi je navukao dres Paris SG-a, a Neymaru tada nije teško palo ostati u klubu. Sada zajedno s Kylianom Mbappeom čine napadački tercet koji je itekako sposoban, sa sjajnim igračima iza njihovih leđa osvojiti sve moguće trofeje ove sezone.

Linker
25. travanj 2024 00:12