Bojan Vručina (desno)
 Privatna arhiva
STROJ ZA GOLOVE

Legendarni HNL strijelac se vratio u 37. godini, zabio rekordnih 50 golova i pokrenuo - privatni biznis!

Nekadašnji centarfor Slaven Belupa i dalje je u nogometu, i rešeta mreže u nižoj ligi...
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 21. srpanj 2021. 15:17

Sjećate li se Bojana Vručine? Sjajni strijelac iz Ludbrega ostavio je dubok trag u koprivničkom Slavenu Belupu, u čijem dresu je od 2004. do 2010. godine zabio 61 gol u 201 nastupu u svim natjecanjima. S Hapoelom iz Tel-Aviva uzeo je dvostruku krunu u Izraelu, bio je i u Bundesligi (Duisburg), Grčkoj, Mađarskoj, Makedoniji, Sloveniji i Jordanu.


I dok njegov golgeterski kolega Ivan Krstanović i s 38 godina još uvijek hara HNL travnjacima, Vručina se posvetio obiteljskom biznisu. U blizini Ludbrega otvorio je Adrenalinski park Vručina, a nogomet je ipak pao u drugi plan.

image
Bojan Vručina s obitelji
Privatna arhiva

Napadač Zadrugara

Međutim, ne može Bojan bez lopte i golova, pa je prvo zaigrao za Borac iz Imbriovca u Koprivničko-križevačkoj županijskoj ligi, da bi početkom sezone prešao u Zadrugar iz Hrastovskog u Drugoj varaždinskoj ŽNL.
- Ispočetka sam bio malo skeptičan, ali se taj transfer kasnije stvarno pokazao kao jedan dobar potez i dobar izbor. Nadmoćno smo osvojili prvo mjesto, a zabio sam rekordnih 50 golova u jednoj sezoni, s tim da sam došao tek u 6. kolu. U jednoj utakmici nisam ni igrao, u dvije sam ušao s klupe. Tako da je to strašan rezultat - rekao je Vručina.


Cijela obitelj Vručina ima razloga za sreću i zadovoljstvo, jer je trener Zadrugara je Bojanov mlađi brat Jurica. U 30 utakmica njihova je momčad ostvarila 27 pobjeda, remi i samo dva poraza uz gol-razliku 160:40.
- Zahvalio sam ljudima iz Borca, bili su do kraja korektni, ispoštovali su sve što smo se dogovorili. Međutim, iako je Imbriovec blizu, bilo mi je teško moje poslovne obveze uskladiti s treninzima. Mogao sam doći na jedan trening tjedno, nekad i jedan u dva tjedna, i smatrao sam da to nije fer prema tim dečkima i svima u klubu da dolazim samo na utakmice. Najveći razlog odlaska u Zadrugar bio je taj što mi je brat Jurica trener, a treninzi su mu savršeni. Poslužilo me i zdravlje, nije bilo nikakvih ozljeda, samo neka tako ostane...

Adrenalinski park

Adrenalinski par se ponovno pokrenuo nakon izlaska iz “lockdowna”, što određuje i Bojanovu budućnost.
- Puno radimo i nemam previše izbora, jer mi nogomet više nije pod broj jedan. Bilo bi lijepo ostati još jednu sezonu u Zadrugaru iz Hrastsovskog i završiti taj projekt, da se i u Prvoj županijskoj ligi pokušamo ‘pofajtati’ za prvo mjesto, jer mislim da kvalitetu imamo. Angažiran sam i u Nogometnom centru Sveti Đurđ gdje vodim mlađu kategoriju, i dok je sve usklađeno s obitelji i poslom, mogu reći da mi je lijepo i da uživam u svemu - objasnio je Bojan Vručina.

Linker
17. travanj 2024 02:39