StoryEditor
 PETER STEFFEN
TRAŽENA ROBA

Lov na Hrvate! Talijani ponudli 20 milijuna eura za Brekala, Bilić za dinamovca nudi 9,5 milijuna eura

Posao je još ‘u stvaranju’, s obzirom na to da Vukovi za Brekala traže 25 milijuna eura
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. kolovoz 2020. 14:05

Prije velikog finala Kupa, bitke za Sunce, dan smo proveli u Šibeniku. Jedan od najstarijih hrvatskih gradova koji se prvi put spominje na Božić 1066. godine u darovnici Petra Krešimira IV. bio je prepun turista. Kao da i dalje ne vlada korona-kriza. Kazali su nam domaćini da je najveći val gostiju stigao baš ovog vikenda. Bilo bi ih još i više da se finale moglo igrati s gledateljima, a ne pred praznim tribinama preuređenog stadiona na Šubićevcu.

Naime, iz Rijeke je bio najavljen brod s navijačima, nažalost, odluka HNS-a ostavila ga je u tamošnjoj luci. Trebali su stići i autobusi iz Zagreba. Da, nemojte se čuditi, iako Lokosi nemaju pravu skupinu navijača, ako ne računamo one dečke s balkona u Kranjčevićevoj, načuli smo da je klub s Kajzerice imao ideju na Šubićevac dovesti polaznike svoje nogometne škole. No, autobusi su ostali u metropoli.

Međutim, u Krešimirovu gradu, točnije na šibenskoj rivi susreli smo mnogo poznatih lica iz nogometnog svijeta, skupilo se podosta menadžera i skauta. Oni su očito uvijek ‘vaši’ kad se radi o klubovima, a naročito pred početak prijelaznog roka, pa makar i ovog ‘korona-mercata’. Tako smo popili kavicu s menadžerskim svijetom u očekivanju odlaska prema Šubićevcu. I saznali neke vrlo zanimljive informacije...

image
FIRO SPORTPHOTO/MAX ELLERBRAKE

Jedna se odnosila na Josipa Brekala, hrvatskog reprezentativca iz Wolfsburga. Dobro informirani izvor nam je kazao kako je Fiorentina ponudila Wolfsburgu 20 milijuna eura za našeg sjajnog mladog Vatrenog. Međutim, posao je još ‘u stvaranju’, s obzirom na to da Vukovi za Brekala traže 25 milijuna eura, dakle 5 više negoli nudi talijanski klub. Wolfsburg, naime, drži da mu u slučaju prodaje Brekala trebao za tako slično dobrog napadača izdvojiti nekih 17 milijuna eura na ime odštete, a kad bi se na to nadodala njegova plaća, onda praktički od prodaje Brekala za 20 milijuna eura ne bi zaradio ništa. Zbog toga će se pregovori nastaviti, Wolfsburg pokušava dohvatiti traženu cifru.

Druga zanimljiva informacija odnosi se na domaću scenu. Pouzdani izvor tvrdi da WBA, novi premierligaš našeg Slavena Bilića odaslao ponudu za - Mislava Oršića! Nije nas iznenadilo, jer WBA je htio dovesti Dinamova napadača još ove zime. Tada se spominjala cifra od 7 milijuna eura, ali su iz maksimirskih dvora poručivali da Oršića ne bi pustili ispod deset milijuna eura.

image
SHAUN BOTTERILL

Trenutačna Oršićeva cijena na Transfermarktu iznosi 7,5 milijuna eura, a kako saznajemo, ponuda WBA iznosi 9,5 milijuna eura. Sad kad su se iz Championshipa uspjeli plasirati u Premiership, bit će im lakše iskrcati novac koji bi, kako stvari stoje, mogao zadovoljiti maksimirske apetite. Naravno, ako dođe do dogovora, morat će malo pričekati, jer su u Dinamu najavili da neće prodavati krucijalne igrače do završetka europskih kvalifikacija. A Oršić je među krucijalnima...

Linker
16. kolovoz 2020 16:05