StoryEditor
Sportske igre mladih; Coca-Cola Cup
 KARLO SUTALO
COCA COLA CUP

Malonogometni spektakl u Novom Zagrebu: Sudionicima sreću poželjeli Doris Pinčić i Zdravko Marić

Više od 45 ženskih i muških ekipa borilo se za plasman na završnicu Plazma Sportskih igara mladih
Autor: Sportske novostiObjavljeno: 22. lipanj 2020. 19:31

Veliki završni Coca-Cola Cup malonogometni turnir za Zagreb održao se u ponedjeljak s početkom u 11 sati na terenima NK Zelengaj u Zagrebu. Program je započeo vatrenim nastupom Zaprešić Boysa i Marka Kutlića, a sreću za plasman na državnu završnicu okupljenim ekipama poželjeli su voditeljica Doris Pinčić Rogoznica i Zdravko Marić, predsjednik Plazma Sportskih igara mladih.

''Sezonu Plazma Sportskih igara mladih počeli smo već u siječnju, a nakon kratke pauze nastavili smo našu sezonu. Djeca su nam svima pokazala koliko su odgovorni te iz njihovog primjera i mi stariji možemo puno toga naučiti. Važno je da i dalje ostanemo odgovorni i brinemo jedni o drugima''.

Više od 45 malonogometnih ekipa u godištima U15 i U18, u muškoj i ženskoj kategoriji, borile su se za plasman na završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u Splitu. S nogometašima i njihovim navijačima družili su se i predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova u sklopu zajedničke edukativne kampanje ''Budi navijač, a ne razbijač'' i Nacionalnog programa sigurnosti u cestovnom prometu.

image
Sportske igre mladih; Coca-Cola Cup
KARLO SUTALO

Coca-Cola Cup najveći je malonogometni turnir u Europi koji će u Hrvatskoj ove godine okupiti više od 40 tisuća natjecatelja na više od 170 malonogometnih turnira. Od ove godine pod pokroviteljstvom UEFA-e uvedena je i kategorija ženskog nogometa, u sklopu kampanje promicanja nogometa među djevojkama, jednakosti i fair playa.

Plazma Sportske igre mladih najveća su sportska amaterska manifestacija u Europi koja ove godine slavi svoju 24. godišnjicu. U više od dva desetljeća postojanja povezale su 1.700,000 djece i mladih te izvršile utjecaj na brojne generacije. Djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika.

Kroz svoje programe pomažu u stvaranju odgovornih članova našega društva koji će graditi svoju budućnost na temelju Edukaciju djece i mladih o važnosti bavljenja sportom, te sprječavanju nasilja i diskriminacije Igre provode i kroz veliki projekt'' Youth Sports Fair Chance''. Projekt ima za cilj identificirati i razviti najbolje prakse vezane za sport koje doprinose širenju poruka poštovanja, borbe protiv diskriminacije i rasizma te prevencije svih oblika nasilja u sportu. Projekt uključuje učenike iz 70 osnovnih škola iz 6 partnerskih zemalja, a sufinanciran je od strane Erasmus + Sport programa Europske unije.

Linker
22. lipanj 2020 19:31