RONALD GORSIC /CROPIX Cropix
NIJE MU DOBRO SJELO

Mamić otkrio što je strašno napalilo Dinamo: ‘Dobit će na nas Maksimiru? Baš nas je motivirao izjavama‘

‘Najveću reaciju je izazvao kod Ademija, nije mu to najbolje sjelo, vidjeli ste kakav je bio danas‘.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. ožujak 2021. 19:18

Nakon Rijeke, plasman u polufinale Hrvatskog kupa izborili su i nogometaši Dinama. Modri su u četvrtfinalnom ogledu na Maksimiru pobijedili Slaven Belupo sa 2:0, a golove su zabili Bruno Petković iz jedanaesterca u 70. minuti i Arijan Ademi u 77. nakon sjajnog prodora Petkovića.

Bila je to repriza njihova nedjeljnog ogleda u kojem je Dinamo na Maksimiru slavio sa 3:0. Momčad iz Koprivnice se u obje utakmice dobro držala u prvom poluvremenu, no Dinamo je u nastavku slomio suparnika.

Zoran Mamić dao je zanimljivu izjavu nakon pobjede. Uz zadovoljni smiješak trener Dinama progovorio je hrabrom nastupu Tomislava Stipića nakon prvenstvenog okršaja Dinama i Slavena.

"Zasluženo smo pobijedili i plasirali se u daljnji krug natjecanja. Vidjeli smo dobar Slaven, koncentriran, kompaktan, agresivan i motiviran. Ako bih mogao malo zezati Stipića, on nas je jako motivirao svojom izjavom poslije naše prvenstvene utakmice. A najveću reaciju je izazvao kod Ademija, njemu to nije najbolje sjelo, vidjeli ste kakav je bio danas. Ha-ha", nasmijao se Mamić i dodao:

"Naravno, oni došli ovdje na Maksimir pobijediti, što je vrlo hrabro i sportski, ali nas je to još više motiviralo. I to je sve u redu", rekao je Mamić.

Objasnio je trener Dinama i promjene koje su donijele rješenje u drugom dijelu. U 59. minuti ušli su Luka Ivanušec i Bruno Petković, a nešto kasnije Atiemwen i Gvardiol. Zadnjih desetak minuta Mamić je zamijenio i Ademija, ušao je Franjić.

"Željeli smo pojačati ritam i dignuti inztenzitet. Na kraju su obje naše utakmice iznijeli oni koji su ušli, što ne znači da oni koji su počeli utakmicu nisu bili dobri, ali zamjene su donijele dimenziju više".

Prokomentirao je Mamić i drugu četvrtfinalnu utakmicu u kojoj je Rijeka u Gradskom vrtu slavila protiv Osijeka s 2:1

"Bila je to otvorena utakmica. Nisam gledao, ali Rijeka poznata da dobro igra u Kupu. Mi se sada opet koncentriramo na prvenstvo".

Linker
25. travanj 2024 17:34