SYLVAIN THOMAS
EUROPSKI NOGOMET

Marseille pobjedom u Nimesu do drugog mjesta, slavlje za Celtu, Hertha sredila Union

Momčad Celte Vigo slavila je sa 2-0 na gostovanju kod Athletic Bilbaa
Piše: HinaObjavljeno: 04. prosinac 2020. 23:05

Nogometaši Herthe u berlinskom su derbiju svladali Union sa 3-1 (0-1) u prvoj utakmici 10. kola njemačkog prvenstva, odigranoj na Olimpijskom stadionu.

Gosti su bolje počeli i 20. minuti poveli pogotkom Awoniyija. No, Union je u 23. minuti ostao s igračem manje, jer je neoprezni Robert Andrich karate udarcem pogodio umjesto lopte glavu Tousarta te zaradio izravni crveni karton.

Hertha je brojčanu prednost iskoristila u drugom poluvremenu. U 51. minuti izjednačio je Slovak Pekarik, a pobjedu momčadi Bruna Labbadije s dva je pogotka, u 74. i 77. minuti, donio Poljak Piatek.

Trećom pobjedom u sezoni Hertha je došla do 11 bodova i privremeno zasjela na 11. mjesto. Union je sa 16 bodova ostao na šestoj poziciji.

Vodeći Bayern ima 22 boda, dva više od drugoplasiranog RB Leipziga protiv kojeg će u subotu (18.30 sati) igrati na Allianz Areni.

Marseille pobjedom u Nimesu do drugog mjesta

Pobjedom Olympique Marseillea 2-0 (0-0) na gostovanju kod Nimesa otvoreno je 13. kolo francuskog nogometnog prvenstva.

Gosti su do prvog pogotka stigli u 57. minuti, a strijelac je bio Benedetto. Konačnih 2-0 postavio je Germain u 84. minuti.

Hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car odigrao je cijelu utakmicu za pobjedničku momčad, a u 40. minuti je zaradio žuti karton, kad je isključen gostujući trener Andre Villas-Boas.

Marseille se sa 24 boda probio na drugo mjesto i stigao na jedan bod od vodećeg PSG-a, koji ima i utakmicu više od Olympiquea. Nimes je sa 11 bodova ostao na 16. poziciji.

Atheltic - Celta 0-2

Momčad Celte Vigo slavila je sa 2-0 (0-0) na gostovanju kod Athletic Bilbaa u prvom dvoboju 12. kola španjolskog nogometnog prvenstva.

Mallo je u 61. minuti bio strijelac vodećeg pogotka, a konačnih 2-0 postavio je Iago Aspas u 78. minuti.

Celta se trećom ovosezonskom pobjedom pridružila skupini od šest klubova koji imaju po 13 bodova, ali momčad iz Viga je jedina odigrala svih 12 utakmica i nalazi se na 14. mjestu, dok je Athletic s istim brojem bodova deveti.

Vodeći Real Sociedad ima 24 boda, jedan više od drugoplasiranog Atletico Madrida, ali i uz dvije utakmice više.

Linker
24. travanj 2024 18:17