DAMIR KRAJAC/CROPIX
SVE SE POKLAPA

Bosna i Hercegovina i dalje vodi protiv Belgije, Hrvatska broji minute do plasmana na Euro!

Sve upute za mirno praćenje raspleta kvalifikacija za U-21 EURO su na jednom mjestu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. studeni 2020. 13:08

Hrvatska nogometna reprezentacija nadigrala je Litvu rezultatom 7:0, a Grčka je kod kuće u Ateni pobijedila Škotsku s 1:0. Osnovni su to bili preduvjeti za to da mladi Vatreni završe na drugom mjestu skupine 4 kvalifikacija za U-21 Europsko prvenstvo sljedeće godine u Sloveniji i Mađarskoj.

To se, dakle, dogodilo.

Što sad?

S obzirom na to da je Poljska u svojoj skupini pobijedila posljednjeplasiranu Latviju (3:1) i tako ostala druga u grupi sa slabijim učinkom od Hrvatske, treba nam još jedna mala pomoć. I to Bosne i Hercegovine ili Danske, svejedno je.

Na U-21 Euro idu pet od devet drugoplasiranih reprezentacija iz svih skupina. Zna se da su Švicarska i Portugal ispred nas, zna se da će biti i Island nakon što UEFA registrira njegov odgođeni susret s Armenijom s 3:0 bez borbe nakon što je Armencima otpalo nekoliko igrača zbog koronavirusa. Ipak, zna se da su Makedonci i Austrijanci, a i Poljaci sada slabiji od nas, pa nam treba još nešto...

Bosna i Hercegovina u ovim trenucima vodi protiv Belgije na Koševu s 3:2, a ako tako ostane Belgija će ostati druga, također sa slabijim rezultatom od Hrvatske na ljestvici drugoplasiranih. Može završiti i remi, tada će Hrvatska i Belgija imati istih 14 bodova, ali će Belgijanci imati slabiju gol-razliku.

Kada bi Belgija preokrenula, ovisili bi o Rumunjskoj i Danskoj. Rumunji kao drugoplasirani ne smiju pobijediti već odavno prve Dance, kojima to gostovanje ne znači ništa. Kada bi i Belgija i Rumunjska dobile, Hrvatska bi ispala. U svakom drugom scenariju - prolazimo na EURO.

Velika zahvala, dakle, mora ići Grcima koji su u našoj grupi dobili Škote, a potencijalno i Bosni i Hercegovini koja i dalje ima pozitivan rezultat protiv Belgijanaca.

Linker
18. travanj 2024 15:05