JOSE BRETON Nurphoto Via Afp
LUKA JE ČUDO

‘Modrić je za mene velika motivacija! Njegovim standardima teže mnogi, ali ih malo tko može dostići‘

Lijevi bek reprezentacije osvrnuo se i na mogući transfer iz Rangersa
Piše: SNObjavljeno: 08. siječanj 2023. 15:45

Borna Barišić je početkom studenog napunio 30 godina. Kao malo zakašnjeli rođendanski poklon dobio je brončanu medalju s reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a u intervjuu za The National lijevi bek Rangersa je odgovorio na pitanje to kako je igrati s 30 godina.

"Ne mogu vjerovati da imam 30 godina, osjećam se kao da imam 25", rekao je Barišić, a onda se osvrnuo na činjenicu da u reprezentaciji igra s Lukom Modrićem koji igra na vrhunskom nivou s 37 godina.

"Modrić je za mene velika motivacija. Njegovo tijelo nije isto kao moje, to nije ista stvar, ali u posljednje vrijeme je postalo jasno da nogometaši mogu igrati na vrhunskoj razini s 35, 36 ili 37 godina. To je jako teško, ali svi ti nogometaši su velika motivacija", izjavio je Modrić i dodao:

"Naravno da sam naučio dosta stvari od njega, ali to nije ništa što i ja ne bih mogao napraviti. Stvar je samo da on to radi na najvećoj mogućoj razini. Standardima koje je Modrić postavio mogu težiti mnogi, ali samo malo nogometaša ih može dostići. On je s 37 godina inspiracija svima koji igraju s njim i svima koji pokušavaju krenuti njegovim stopama."

image

Borna Barišić

ADRIAN DENNIS Afp

Barišić je pričao i o doživljajima s Mundijala.

"Svjetsko prvenstvo je bilo savršeno, zaista sam uživao u Kataru. Igrao sam samo jednu utakmicu i naravno da bih volio da sam igrao više, ali to je bila odluka izbornika. Nakon Mundijala nije bilo lako vratiti se u klub nakon samo pet dana. Proveo sam nekoliko dana s obitelji oko Božića i onda došao ovdje."

Za kraj je odgovorio na priče o potencijalnom odlasku iz Rangersa.

"Imam ugovor do 2024. Vidjet ćemo što će se dogoditi u budućnosti, ali sada ne želim o tome pričati", zaključio je Barišić.

Linker
22. rujan 2024 04:02