Toni Šunjić (desno) iz vremena dok je igrao u mostarskom Zrinjskom
 AFP PHOTO/ Lars K Mikkelsen/Scanpix
BiH INTERNACIONALAC

‘Moro bi dolaskom u Moskvu napravio pravi potez, pogledajte samo kakve planove ima ovaj klub‘!

Za SN govori čovjek koji bi u početku trebao biti najveća pomoć našem igraču u ruskoj prijestolnici
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 06. kolovoz 2020. 16:37

U svlačionici moskovskog Dinama već je više od tri godine BiH internacionalac Toni Šunjić. Stoper, 31-godišnjak, koji nam se u srijedu javio iz Moskve između dva treninga.

- Moro? A ne znam što smijem reći, ha-ha. Ma, priča se ovdje da je jako blizu, da ga očekuju na liječničkom, to je ono što ja znam. Nisam s Nikolom još pričao, ali kad sam čuo da bi mogao doći, nazvao sam jednog prijatelja da ga pitam je li točno i hoće li Moro doći u Moskvu, pa mi je kazao da vjerojatno dolazi. Poslao sam preko njega Nikoli i moj broj da se javi ako što treba. Ma, ako dođe pričat ćemo puno, nadam se da će doći, ha-ha - pričao nam je Šunjić.

Pokušao nam je malo približiti moskovski Dinamo iznutra.

- Dosta je igrača otišlo ovog ljeta, gotovo svim starijim igračima kojima je istjecao ugovor klub nije ponudio novi. Dinamo kreće jednim novim putem, svi vjeruju da su teška vremena iza kluba, poput ispadanja iz lige i velikih dugova, da je sad vrijeme stabilizacije, a onda i napretka. Novi vlasnici uložili su velik novac u kamp, koji je odličan, zatim u stadion, a sad se slaže nova momčad. Izborili smo Europu ove sezone, doduše, u Europsku ligu krećemo iz pretkola, ali svi su uvjereni da su pred Dinamom odlične stvari.

Što čeka samog Moru u klubu, kakva je konkurencija?

- Od svih tih igrača koji su otišli, najviše je bilo upravo veznjaka, tu smo, možda, u ovom trenutku i najtanji. Zato žele Moru, a moguće je da dođe još jedan, ako ne i dva vezna igrača. Pa onda i na drugim pozicijama, nešto se priča, još dvojica. Ne znam koliko klub može i smije potrošiti na pojačanja, u to ne ulazim, znam da je u zadnje vrijeme plaćao i 20 milijuna eura odštete za neke igrače pa zbog toga možda više ne može ići u tolike troškove, ali da se Dinamo još želi pojačati, to nije sporno.

Buvačev plan

Znači, Moro bi mogao doći u jednu ambicioznu sredinu?

- Mislim da je dolazak u Moskvu jedan dobar potez u karijeri, korak koji će mu omogućiti daljnji napredak i onda novi iskorak. Što se ambicija tiče, u Dinamu ne misle da će sve ići preko noći, mislim da je plan za tri, četiri godine doći u ravnopravnu borbu za naslov prvaka i plasman u Ligu prvaka s najjačima. Trenutno, Zenit je, mislim, i dalje nedostižan, ajde, s Lokomotivom se može, tu je CSKA..., ne znam jesmo li mi trenutno na toj razini da se uključimo u to društvo. Primarni je cilj izboriti opet Europu i graditi momčad za nešto više u sezonama koje dolaze. Siguran sam da je moskovski Dinamo za Moru dobra i poticajna sredina. Kao što znate, sportski direktor je Željko Buvač i mislim da je to sve dio njegova plana.

Pričalo se, kad je dolazio, da bi Buvač mogao postati i trener, ali nametnuo se mladi Kiril Novikov (39). U početku je bio samo v.d., sad je neupitan trener?

- Da, dok smo bili loši na početku sezone, on je uskočio. Rezultati i igre išli su mu u prilog i klub mu je odlučio dati ugovor i dati mu priliku. Radi se o jednom modernom treneru, nije ona stara ruska škola, treninzi nisu samo suho trčanje, već su vrlo zanimljivi i sigurno će i Mori biti zanimljivo raditi s njim.

Šunjić je u Moskvi zadovoljan?

- Jesam, ne mogu se požaliti. Bio sam prije toga u Stuttgartu, bila je to velika promjena, ali sad sam tu već više od tri godine, dobro mi je, imam ugovor još godinu dana, vidjet ćemo što dalje - dodao je Šunjić, koji bi Mori prvih dana mogao biti od najveće pomoći u Moskvi.

Linker
12. listopad 2020 15:29