DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
NOVI IZAZOV

Najbolji topnik HNL-a nakon mjeseci patnje pronašao novi klub: ‘Sve ću napraviti za naslov prvaka!‘

Lani je za osvajača Kupa postigao 20 golova u 32 nastupa, a stigao je i poziv Zlatka Dalića.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. ožujak 2021. 20:35

Najbolji strijelac prošlosezonskog HNL-a, 27-godišnji Antonio Mirko Čolak ima novi klub. Nije se snašao u grčkom PAOK-u u kojem je planirao nastaviti sjajnu formu iz Rijeke. Međutim, u 16 nastupa postigao je samo jedan pogodak pa je odlučio otići. Grci ovom sjajnom napadaču nisu radili probleme pa su ga pustili na posudbu u švedski Malmö do kraja sezone. Šveđani će na ljeto moći i otkupiti Čolaka uz dogovorenu cijenu od tri milijuna eura.

Čolak se još u petak oprostio od svojih suigrača u Grčkoj i krenuo na drugi kraj Europe. U Rijeci je prošle sezone zabio 20 pogodaka u 32 prvenstvena nastupa i zajedno s Hajdukovim Mijom Caktašem i (tada) Osijekovim Mirkom Marićem podijelio titulu najboljeg strijelca HNL-a. Ona je po pravilima pripala Čolaku, podsjetimo, zbog najmanjeg broja odigranih minuta od navedenog trojca.

U PAOK-u nije imao povjerenje trenera Pabla Garcije, a podsjetimo da je u studenom prošle godine debitirao i za hrvatsku reprezentaciju.

- Presretan sam što sam došao u Malmö FF. Radi se o velikom klubu, poznatom u Europi. Klub, baš poput mene, ima velike ambicije. Radujem se novom početku i upoznavanju s novim suigračima, trenerom i klubom, a, nadam se, uskoro i s navijačima. Tipični sam napadač koji jako radi za momčad. Sve ćemo napraviti da osvojimo naslov prvaka, a nadam se da ću tome doprinijeti svojim golovima i asistencijama. Davat ću sve od sebe za klub svakog dana - rekao je Čolak po dolasku u Švedsku.

Linker
24. travanj 2024 07:13