Mislav Oršić
 GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
REAKCIJE MEDIJA

‘Najveće iznenađenje, Dinamov udarac o dno odjeknuo Europom!‘; Srbi likuju: ‘Osjetili kako tuče Šerif!‘

Srpski mediji posvetili su posebnu pažnju ogledu u Moldaviji, i to iz razumljivih razloga.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. kolovoz 2021. 08:24

Poprilično je odjeknuo u europskim nogometnim krugovima sinoćnji DInamov (0:3) poraz od Šerifa u Tiraspolu, u okviru Playoff-runde kvalifikacija za Ligu prvaka. Medijima na kontinentu jasno je da su Modri bili favoriti čak i prvog dvoboja, ali i njih je predstava momaka Damira Krznara ostavila neugodno iznenađene.

Posebnu pozornost Dinamovom ogledu pridali su srpski mediji. Podsjetimo, da je Šerif u 3. pretkolu ispao od Crvene zvezde, sinoć bi u Beogradu igrali upravo Zvezda i Dinamo. No, kako će to i navesti iz srpskog Telegrafa - Šerif je nakon Zvezde isprebijao i Dinamo.

- Nakon Crvene zvezde i Dinamo iz Zagreba je osjetio kako tuče Sheriff. I to puno jače. Moldavski prvak napravio je još jednu senzaciju u kvalifikacijama za Ligu prvaka uvjerljivim trijumfom nad prvakom Hrvatske. Pravo čudo treba se dogoditi u revanšu na Maksimiru pa da Dinamo nadoknadi tri gola razlike protiv momčadi koja definitivno nije slučajno na korak od povijesnog plasmana u Ligu prvaka, prvog za neki moldavski klub. Zagrepčani su odigrali puno gore nego crveno-bijeli prije sedam dana - piše srpski Telegraf.

Portal B92 pak piše:

image
Bruno Petković
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

- Tri hica Šerifa, Dinamo probušen u Tiraspolu! Nogometaši Šerifa nastavljaju dijeliti lekcije momčadima s ovih prostora. Poslije eliminacije Crvene zvezde, ekipa iz Moldavije je na svom stadionu ostvarila veliku pobjedu i protiv Dinama iz Zagreba u prvom meču play-offa kvalifikacija za plasman u Ligu prvaka, 3:0. I opet su na sceni bili internacionalci Šerifa, tako da će Dinamo imati nevjerojatno težak zadatak u revanšu kako bi nadoknadio minus i plasirao se dalje.

DInamov dvoboj u Moldaviji nije prošao nezapaženo ni na stranicama talijanske Gazzette dello Sport.

- Dinamov udarac o dno u Moldaviji! Najveće iznenađenje Lige prvaka dolazi iz Tiraspola, gdje je domaći Sheriff nokautirao zagrebački Dinamo s 3:0. Dinamov udarac o dno odjeknuo je Europom. Hrvati su kompromitirali prolazak u Ligu prvaka nakon što su primili tri gola.

- Sheriffov san se nastavlja. Senzacija Moldavaca protiv Dinama! Sheriff iz Tiraspola potvrdio je status otkrića pretkola Lige prvaka. Nakon što je izbacio beogradsku Crvenu zvezdu, jako je blizu toga da isto napravi i zagrebačkom Dinamu te tako ispuni san o prvom plasmanu u Ligu prvaka u povijesti - piše u španjolskoj Marci.

Linker
21. travanj 2024 19:42