Viktor Prtenjača i Reno Sinovčić

 JURE MISKOVIC Cropix
BURA SE NE STIŠAVA

Nastavak skandala u Zadru. Falsificirani dokumenti, pritisci, oglasio se i glavni akter: ‘On je lažov i kukavica‘

Ne smiruju se strasti oko nedavne Skupštine Nogometnog saveza Zadarske županije (NSZŽ)
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 30. srpanj 2024. 20:57

Još uvijek se ne stišavaju strasti oko nedavne Skupštine Nogometnog saveza Zadarske županije (NSZŽ). Podsjećamo da je Skupštinu obilježio veliki incident. Naime, predsjednik NSZŽ-e Darko Banić i njegovi suradnici došli su do saznanja da je vjerodajnica NK Polače bila falsificirana, odnosno da Viktor Prtenjača - koji ju je donio - nije bio taj kojem je Polača dala potpis i pečat kako bi je zastupao na Skupštini. O tome je obaviještena policija te se čekaju rezultati istrage.

U eteru se u međuvremenu pojavila i izjava Rene Sinovčića, dugogodišnjeg predsjednik NSZŽ-a u kojoj tvrdi da je s vjerodajnicom sve bilo u redu.

"Povući ću se iz nogometa ako se dokaže da je punomoć od Prtenjače falsificirana, a ako je potpisan od predsjednika NK Polača zatražit ću Banićevu ostavku. Priključi li se HNK Zadar koaliciji za promjene, onda neće izaći na cestu!", rekao je Sinovčić za portal Antena Zadar.

Sinovčić je važan akter u cijeloj priči, jer on je okupio koaliciju koja želi promjene u NSZŽ-e, te odlazak Darka Banića.

A što kažu u NK Polači? Nazvali smo izravno predsjednika kluba Stipu Prtenjaču.

- Bit ću vrlo kratak i jasan - Josip Bobanović je taj koji je dobio vjerodajnicu da zastupa naš klub, s pečatom kluba i mojim potpisom. Viktor Prtenjača, koji se pojavio u naše ime na Skupštini, nije dobio našu vjerodajnicu. On već tri godine nije član našeg kluba, te stoga nije ni mogao dobiti vjerodajnicu. Doista ne znam kako se on tamo pojavio s našom vjerodajnicom, ali istragu ću prepustiti nadležnim institucijama - jasan je Stipe Prtenjača.

Zašto se Josip Bobanović nije pojavio na Skupštini?

- Pretpostavljam da su u pitanju bili veliki pritisci, te da zbog toga nije došao - zaključio je Stipe Prtenjača.

Nazvali smo potom Viktora Prtenjaču, bivšeg načelnika općine Polača, te dugogodišnjeg člana kluba.

- Zgrožen sam svime što se napisalo, a zadovoljštinu ću potražiti na sudu. U pitanju su velike "igre i smicalice", pretpostavljam zbog velikih pritisaka, ali moje se ime neće blatiti na takav način. Vjerodajnicu sam dobio kao zamjenski izaslanik. Kako se Josip Bobanović nije pojavio na Skupštini, tako sam tamo ja došao. Zato sam u dvoranu i ušao posljednji. Ta je vjerodajnica s pečatom kluba i potpisom predsjednika Stipe Prtenjače. Apsolutno je sve čisto po tom pitanju - poručio je Viktor Prtenjača.

Vaš prezimenjak Stipe Prtenjača tvrdi da niste dobili vjerodajnicu?

- Stipe Prtenjača je kukavica i lažov. Ne znam što je on kome obećao, ali očito sjedi na dvije stolice. Radujem se policijskoj istrazi, ona će sve dokazati. Stipe Prtenjača je očito u strahu od Darka Banića. S njim na čelu naša županija nogometno tone i zato se 20 klubova udružilo i zato tražimo promjene. Dno dna je to što su mi napravili. I to meni koji sam odigrao više od 500 utakmica za Polaču i okolne klubove, koji sam 15 godina bio u klubu - ogorčeno je zaključio Viktor Prtenjača.

A što o svemu kaže Darko Banić, predsjednik NSZŽ-e?

- Potaknuti izjavama koje su izašle u nekim medijima, mi smo ispred NSZŽ-e i službeno od NK Polače zatražili da se izjasni o tome tko je imao mandat biti njihov izaslanik na Skupštini. Polača se potom i službeno izjasnila - jedini kojeg su delegirali za Skupštinu bio je Josip Bobanović. Mislim da nema potrebe dodatno komentirati ovaj slučaj - kratko je poručio Banić.

image

Službeni mail koji je NK Polača poslala u NSZŽ

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 22:03