DAMIR KRAJAC/CROPIX
NOGOMET ZA SIROMAŠNE

Navijači Dinama doživjeli su slom živaca! Ni Krznar se nije proslavio, ovo je ozbiljno upozorenje...

Ne sjećamo se kad su Modri posljednjih sezona odigrali tako loše. Zapravo katastrofalno...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. srpanj 2021. 23:16

Onih nešto više od 500 gledatelja s 'covid potvrdom' u nevjerici je napuštalo Maksimir. Nakon ove utakmice trebala im je neka druga potvrda, recimo ona o 'psihičkoj stabilnosti'. Jer ono što su Modri pokazali moralo je dovesti do sloma živaca Dinamove navijače. Ne sjećamo se kad su Modri posljednjih sezona odigrali tako lošu utakmicu. Zapravo iznimno lošu, katastrofalnu.

Znalo se gubiti u HNL-u, ali biti tako nemoćan u srazu s debelo kvalitativno slabijim protivnikom u kojem igraju mladići poput Zvonareka, Laušića, Mlinarića, HNL debitanti... To zaista nitko nije mogao očekivati. Stekli smo dojam da Dinamo ne bi zabio pogodak da se igralo još dva dana, toliko je sve to izgledalo jalovo, bezopasno, baš nikako. Nije štimalo niti u jednoj liniji.

Pogledajte gol Krstanovića:

Što se dogodilo Modrima, zašto su bili tako slabašni, gotovo iritantno loši? Na prvu nam se čini da je bio problem u potcjenjivanju suparnika. Pa tko je taj Slaven Belupo, u Maksimiru nisu dobili sedamnaest godina... Recimo, Dinamo i Slaven Belupo prošle su sezone odigrali pet međusobnih službenih utakmica.

Zagrepčani su pobijedili četiri puta, od čega triput u HNL-u i jednom u četvrtfinalu Kupa dok su Koprivničani u prvom prvenstvenom dvoboju izvukli bod u Maksimiru odigravši 3:3. U tih pet utakmica gol-razlika je 15:4 u korist Dinama što znači da je zagrebačka momčad u prosjeku postizala točno tri gola po utakmici.

Pogledajte gol Bogojevića:

Dakle, plavi dečki su mislili da će Farmaceuti opet biti samo lagana zabava, makar ih je onih 3:3 s početka prošlog prvenstva moralo upozoriti da društvo iz Koprivnice nije ''putujući cirkus' kad dođe u Maksimir. Ali nisu oni o tome mislili. Vjerojatno su imali na pameti samo Omoniju, 2. pretkolo Lige prvaka, jer u plavom domu se s obzirom na rezulate u HNL-u posljednjih godina ionako uglavnom najviše gleda prema Europi.

Nije se proslavio niti Damir Krznar, iako je vjerojatno mislio najbolje, odmoriti neke dečke za Ciprane. U odnosu na posljednju utakmicu u Reykjaviku, promijenio je praktički kompletni postavu, ostali su samo trojica u prvom sastavu, Lauritsen, Ivanušec i Oršić. Očito tako neće ići, ako je zamislio Krznar velike rotacije, s jednom momčadi igrati HNL, a s drugom Europu, onda se očito prevario u procjeni. Mora trener biti oprezan, zna on vrlo dobro kako se krediti brzo gube.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Ovaj poraz Modrih nije naravno neka velika tragedija, jer prvenstvo je tek počelo. Ali jest svakako, osim toga što je šok, i veliko upozorenje. Kiksevi poput ovog ne smiju se događati, jer osim što ubijaju samopouzdanje, daju krila i suparncima koji se s Modrima žele boriti za vrh. Konačno, sigurno se i pokvarila atmosfera pred itekako bitnu utakmicu s Omonijom.

Krznaru ostaje samo nekoliko dana za iznalaženje načina da mu se momčad osovi na noge protiv Ciprana, nakon nogometa za siromašne, treba pronaći opet onaj za bogate. Jer Liga prvaka, što je velika želja Modrih nosi slapove eura. Igra od petka neće biti dovoljna niti za 'kutijicu žvakaćih guma'.

Linker
16. travanj 2024 11:26