Ilustracija
 RANKO ŠUVAR/CROPIX
BIZARAN POČETAK NATJECANJA

Nevjerojatna priča HR nogometa: Utakmice završavaju sa 31:0, ekipe nemaju trenere, mjeritelje vremena...

Odmah na startu dogodile su se nevjerojatne stvari s obzirom na to da se radi o prvoj državnoj ligi
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 24. prosinac 2020. 21:17

Prva hrvatska malonogometna liga za žene tek je počela, a već u drugom kolu imamo poprilično bizarnu situaciju, piše Slobodna Dalmacija

Utakmice koje su odigrane 20. prosinca završile su nevjerojatnim rezultatima. Osijek je pobijedio Mirlović Zagoru rezultatom 20:0, MC Plus iz Svete Nedelje Radnik iz Karlovca sa 22:0, dok su najuvjerljiviju pobjedu upisalo malonogometašice zagrebačkog Dinama koje su u Đurđevcu slavile protiv domaćeg Graničara s nevjerojatnih 31:0.

No to nije ono što je bilo najbizarnije u cijelom kolu.

Naime, prema službenom glasniku lige čak četiri momčadi kažnjene su jer na klupi nisu imale licenciranog trenera, a radi se o Meteori, Radniku, Mirlović Zagori i Graničaru, dok je klub iz Đurđevca otišao i "korak dalje". Graničar iz Đurđevca, naime, na zadnjoj utakmci nije imao  licenciranog mjeritelja vremena i spikera...

"1. ŽNK „Graničar“, Đurđevac, kriv je, zbog toga što je na utakmici 2. kola 1. HMNLŽ, odigrane dana 20.12. 2020. godine u Đurđevcu, između ŽNK „Graničar“ i ŽNK „Dinamo“, zanemario svoje obaveze koje su propisane Propozicijama natjecanja 1.HMNLŽ, a što se očitovalo kroz neimanje licenciranog mjeritelja vremena i spikera, neosiguravanje pristupa tuševima i omogućavanja tuširanja igračicama, potom kroz tehničke poteškoće sa printerom koje su za posljedicu imale kašnjenje ispisivanja Zapisnika o utakmici i početka utakmice, kao i kroz neimanje istaknutog broja na gaćicama, zbog čega se temeljem članka 93. Disciplinskog pravilnika HNS-a Klub kažnjava novčanom kaznom u iznosu od 1.000,00 kuna.", stoji u odluci objavljenoj u službenom glasniku.

Uistinu nevjerojatne stvari s obzirom na to da se radi o prvoj državnoj ligi i možemo se samo nadati da će ovo bizarno kolo biti samo iznimka.

Linker
25. veljača 2021 00:45