CRISTINA QUICLER
TEŽAK UDARAC

Nezapamćena blamaža i potop kakav ne pamte! Velikan zove pomoć: ‘Moramo ih vratiti...‘; Trener: ‘Nećemo!‘

‘Ova utakmica ništa ne mijenja. Još uvijek imamo povjerenje u našeg izbornika‘
Piše: Petar ZobecObjavljeno: 19. studeni 2020. 09:04

Španjolska nam je u ovoj utakmici jako dobro pokazala kako se braniti, kako igrati s loptom u nogama i kako igrati bez nje, rekao je Toni Kroos

Ako se netko možda pitao kako bi izgledalo da primjerice njemačka nogometna reprezentacija popije šest lakih komada u jednoj utakmici, odgovor mu je stigao ovih dana. Španjolci su školovali Nijemce, izokrenuvši naglavačke onu poznatu Linekerovu izreku koju bi sada ipak trebalo modernizirati u skladu s (ne)mogućnostima ove njemačke generacije. Kritike koje poput metaka fijuču uz glave njenih glavnih protagonista napunile su njemačke novinske stupce, a iako je Njemačka zabilježila rezultatski "all time low", izbornik Joachim Löw je, iznenađujuće, još uvijek u sedlu.

- Joachim apsolutno ostaje izbornik. Ova utakmica ništa ne mijenja. Još uvijek imamo povjerenje u njega, u to uopće nema nikakve sumnje. Kada je riječ o nacionalnoj momčadi morate razmišljati i analizirati od turnira do turnira. Želimo postići maksimalan rezultat iduće godine na Euru - istaknuo je direktor reprezentacije Oliver Bierhoff.

image
CRISTINA QUICLER

Posljednji put Njemačka je izgubila sa šest razlike davne 1931. od Austrije, što je ujedno i najteži službeni poraz četverostrukih svjetskih prvaka. Njemačka je posljednji put loptu iz svoje mreže vadila šest puta na SP-u 1958. u utakmici za treće mjesto protiv Francuske. Teži poraz od ovih 0-6 "elf" je upisao 1909. kada je izgubio od reprezentacije engleskih amatera s 0-9. A uoči okršaja sa Španjolcima ništa nije mirisalo na povijesnu katastrofu. Nijemci su dobro stajali na tablici Lige nacija - doputovali su u Sevillu s bodom viška na vrhu, no već do poluvremena inkasirali su tri pogotka i u nastavku samo nastavili istim tempom.

Javnost mu ne vjeruje

- Ništa nam nije uspijevalo. Govor tijela, agresivnost, angažman u duelima, ništa od toga nismo vidjeli na terenu. Rekli smo da vjerujemo našim igračima, bili smo na dobrom putu, iako smo u ovoj utakmici vidjeli da nismo toliko daleko koliko smo se nadali. Na 0-1 smo napustili plan igre. Otvorili smo prostor, nije bilo organizacije, nije bilo komunikacije između igrača, a to je bilo smrtonosno. Nakon pauze pokušali smo ih pritisnuti, zabiti i vratiti se u igru, ali oni su bili brži, kolektivno jači, dinamičniji, nismo imali kontrolu, nismo dobili duel - pričao je nakon poraza Löw koji već duže vrijeme ne uživa povjerenje javnosti. Sada je, čini se, izgubio i povjerenje igrača. Izbornik je, naime, često kritiziran jer se olako riješio veterana koji bi mu možda mogli biti od koristi. U prvom redu to su Müller, Hummels i Boateng, o čijem povratku Löw ne razmišlja.

Njemačkoj sve nedostaje

- Trenutno nema razloga da ih zovemo - rekao je njemački izbornik, da bi ga ubrzo demantirao Manuel Neuer.

- Ta trojica igrača bi nam pomogla, dovoljno puta su se u prošlosti dokazali. A nitko od njih trojice koliko ja znam nije okončao svoju reprezentativnu karijeru. Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati, o tome odlučuje naš izbornik - poručio je Neuer. A kada se kapetan odlučio ovako udariti na izbornikov autoritet, onda je jasno kako je dosta truleži u svlačionici "elfa". I da će Löw uskoro morati promijeniti puno toga. Šuplja i sterilna momčad to dokazuje. Kao i izjava drugog najiskusnijeg igrača uz Neuera, Tonija Kroosa.

image
CRISTINA QUICLER

- Ovo je jako zaboljelo. Defenzivno nismo imali baš nikakav pristup. Španjolska nam je u ovoj utakmici jako dobro pokazala kako se braniti, kako igrati s loptom u nogama i kako igrati bez nje - rekao je veznjak Reala, a slično je razmišljao i Bayernov Serge Gnabry.

- Španjolska je zasluženo slavila ovim rezultatom. Sada možda znamo kako stojimo u odnosu na druge. Ovo te natjera na razmišljanje. Imamo još malo vremena da se popravimo - dodao je Gnabry. Pred izbornikom Löwom su, dakle, jako, jako teški dani. Njemački mediji, poput Bilda, traže njegovu smjenu i to odmah, dok legendarni Lothar Matthäus nakon utakmice govori kako "ovo nije Njemačka". Preživi li zaista ova nezgodna vremena, Löwa do proljeća očekuje puno posla. Možda se ipak sjeti okrenuti brojeve veterana i zatražiti njihovu pomoć. Bude li tvrdoglavo inzistirao na svojoj ideji, Njemačka se ponovno neće dobro provesti na velikom natjecanju. q

Infobox ():

Los mundos de Morfeo no escapan al abrazo de la industria: la oferta global de pijamas creció enmás que la categoría

Infobox (): Frans Timjmemans PREDSJEDNIK UV-a KBC SESTRE MILOSRDwNICE

De anse Morfeo escapan batrol brodogradilište industria: la oferta global de pijamas creció en jahre 2017 Voluptur? Ga. Archilla sint, conestet et

Infobox (): Frans Timjmemans PREDSJEDNIK UV-a KBC SESTRE MILOSRDNICE

De anse Morfeo escapan batrol brodogradilište industria: la oferta global de pijamas creció en jahre 2017 Voluptur? Ga. Archilla sint, conestet et

Linker
25. travanj 2024 01:39