Action Images/Jason Cairnduff
TRILERI U DRUGOM KOLU

NIJE TO BIO DAN HRVATA U ENGLESKOJ Bez pobjede ostali i Bilić i Krovinović i Šunjić, ali daleko najteži udarac doživio je naš golman!

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 10. kolovoz 2019. 20:45

Hrvatski su nogometaši bili u žestokom pogonu na rasporedu subotnjeg poslijepodneva u Championshipu, engleskoj drugoj ligi. Ivan Šunjić za Birmingham je u remiju protiv Bristol Cityja odigrao svih 90 minuta, a nakon pola sata zaradio je žuti karton. Poslije pobjede kod Brentforda, navijači Birminghama nisu očekivali kiks kod kuće, no u izjednačenom prvenstvu sve je moguće.

No, što onda reći za sudbinu Simona Sluge koji je sa svojim Luton Townom primio odlučujući pogodak u šestoj minuti sudačke nadoknade kod favoriziranog Cardiffa. Poveli su Velšani preko Flinta, Šeširdžije su izjednačile tri minute prije kraja pogotkom Pearsona da bi domaćima pobjedu u sumraku susreta donio Isaac Vassell, napadač koji je ušao nekoliko minuta ranije.

Dobrim rezultatom se ne mogu pohvaliti ni Slaven Bilić i Filip Krovinović, hrvatski dvojac na Hawthornsu gdje je West Bromwich Albion remizirao (1:1) s Millwallom. Imali su domaćini loptu u posjedu više od 70 posto, no malo to znači kada je Smith poništio vodstvo WBA koje je stiglo autogolom gostujućeg braniča Pearcea. Krovinović je odigrao svih 90 minuta i bio jedan od boljih u domaćim redovima.

Linker
25. travanj 2024 11:51