ALEXEY FILIPPOV Sputnik Via Afp
I IGRAČI GA CIJENE

Nikola Vlašić dobio još jedno priznanje! Tu je još jedan Hrvat, i to jedini u odabranom društvu

Vlašić već godinama plijeni pozornost struke u Rusiji, a sad je dobio pohvale i od kolega.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. svibanj 2021. 21:35

Nikola Vlašić svojim je igrama u prethodne tri sezone, koliko nastupa za moskovski CSKA već nebrojeno puta skrenuo pozornost velikih europskih klubova. Bio je i nogometaš godine po izboru Ruskog udruženja igrača, ali i same ruske lige za 2020., a sada je dobio novo priznanje.

Najeminentniji ruski sportski portal sport-express.ru organizirao je anketu u kojoj je 11 igrača iz svakog od 16 sudionika ruske Premier lige glasovalo za najboljeg igrača prošle sezone. Svaki igrač mogao je nominirati trojicu - prvog kojem daje tri, drugog za dva i trećeg za jedan bod.

U takvoj konstelaciji snaga, Nikola Vlašić zauzeo je visoko treće mjesto, Prva dvojica, Sardar Azmoun (222 boda) i Artem Dzyuba (121 bod) dolaze iz redova prvaka Zenita, dok je trećem Vlašiću pripalo 93 boda. No, nije Niksi jedini Hrvat među prvih 10. Naime, na devetoj poziciji smjestio se Vedran Ćorluka. Nekadašnji Vatreni i igrač Lokomotiva za svoje je nastupe od kolega igrača dobio 21 bod, a on je i jedini obrambeni igrač unutar prvih 10.

CSKA je ovu sezonu završio na šestom mjestu ljestvice te neće igrati europska kup-natjecanja sljedeće sezone. Ćorlukin Lokomotiv završio je na trećem mjestu s devet bodova zaostatka za prvakom Zenitom.

Linker
23. travanj 2024 15:19