JONATHAN MOSCROP/PA IMAGES/PROFIMEDIA
NEVJEROJATAN KRAJ

‘Okrutno, a možda nije ni pošteno!‘ Niko Kovač nakon bizarnog završetka drame: ‘Pa pogledajte statistiku‘

‘Možda ovo nije pošteno, ali život ide dalje. Možemo kriviti sami sebe...‘
Piše: SNObjavljeno: 26. kolovoz 2021. 10:06

Monaco hrvatskog trenera Nike Kovača ostao je u srijedu bez Lige prvaka. Nakon poraza u prvoj utakmici (0-1), Monaco je odlično otvorio uzvrat na gostovanju kod Šahtara. S dva potka Bena Yeddera u potpunosti su preokrenuli rezultat, no Marlos je u 74. minuti zabio za produžetke.

A tamo se dogodila jedna nevjerojatna, pomalo bizarna situacija, odnosno autogol Rubena Aguilara koji je odveo ukrajinskog predstavnika u skupinu Lige prvaka.

Kovač nije mogao vjerovati što se dogodilo, bio je van sebe, a nakon dvoboja se ukratko i osvrnuo na odigrani susret.

Što je spriječilo vašu momčad da isti nogomet odigra i na domaćem terenu i što mislite ukidanju pravila o golu u gostima?

"Što se tiče golova u gostima, ta je odluka već donesena i nema je smisla komentirati. Što se tiče kvalitete igre, od ukupno 210 minuta, dominirali smo 190. S time se morate složiti. Nogomet je okrutan i takve se stvari događaju, ali ponosan sam na svoje igrače. Zadovoljan sam izvedbom koju smo prikazali."

AUTOGOL ZBOG KOJEG JE MONACO OSTAO BEZ LIGE PRVAKA POGLEDAJTE OVDJE

U 76. minuti Kovač je napravio dvostruki izmjenu. Izvadio je Golovina i strijelca dva pogotka Bena Yeddera, a uveo Isidora i Diopa. Neki su zaključili da je nakon toga igra prema naprijed počela patiti.

"Ne bih se složio. Ben Yedder je odigrao 75 minuta i učinio je sve što je mogao. Prišao mi je i Golovin i rekao da će mu za par minuta trebati odmor. Stoga se ne bih složio s tim zaključkom. Pored toga, Kevin je imao dosta dobre prilike u napadu, ali Pjatov je bio fenomenalan. Izmjene su bile nužne jer smo igrali u jakom ritmu i bilo je potrebno nešto promijeniti kako bismo isti zadržali. Možemo kriviti sami sebe što nismo u prvom poluvremenu zaključili priču. Imali smo prilika, jedan na jedan situacija, ali Pjatov je sjajno branio. Pa pogledajte statistiku, Šahtar je imao jedan udarac u okvir i dva gola. Možda ovo nije pošteno, ali život ide dalje", prenijela je Kovačeve izjave službena stranica Šahtara.

Linker
17. svibanj 2024 03:44