StoryEditor
Navijači Rapida
 SCREENSHOT: FACEBOOK
SUPER UVJERLJIVI

Novi furiozan nastup i ‘eksplozija‘ raspucanog Lokomotivina protivnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka!

Zanimljivo je da su sva tri pogotka Austrijanci postigli uz “asistenciju” okvira vrata...
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 15. kolovoz 2020. 21:34

U trećoj pripremnoj utakmici nogometaši bečkog Rapida, suparnici Lokomotive u 2. kvalifikacijskom kolu za ulazak u Ligu prvaka, upisali su i treću pobjedu. Na svom su Allianz stadionu u Beču, pred praznim tribinama, svladali češkog prvoligaša Slovana iz Libereca 3:0 (2:0).


Za razliku od dvoboja s Opavom u srijedu, Bečani su ovaj put u utakmicu ušli čvrsto i ozbiljno, pa su već nakon prvih 45 minuta bolju igru okrunili s dva pogotka.


U nastavku su zadržali dominaciju i još su jednim postignutim pogotkom povećali rezultatsku prednost i potom su lako, u posljednjih pola sata, sačuvali visoku pobjedu.


Zanimljivo je da su sva tri pogotka Austrijanci postigli uz “asistenciju” okvira vrata - Kara je, naime, snažnim udarcem s 20-ak metara postigao europogodak uz pomoć grede, potom je Greiml udarcem glavom poslao loptu u vratnicu, od koje se odbila u mrežu, a u drugom je poluvremenu Fountas udarcem sa 16 metara pogodio unutrašnji dio vratnice i lopta je opet završila iza leđa češkog vratara...


Rapid je igrao u ovom sastavu (4-2-3-1): Strebinger (od 60. Hedl) - Stojković (od 70. Schick), Hofmann (od 70. Sonnleitner), Greiml, Ullmann (od 77. Sulzbacher) - Petrović (od 70. Grahovac), Ljubičić (od 70. Alar) - Murg (od 70. Demir), Fountas (od 60. Knasmüllner), Arase (od 77. Savić) - Kara (od 60. Kitagawa).


Strijelci: 1:0 - Kara (8), 2:0 - Greiml (19), 3:0 - Fountas (58).


Inače, austrijski su mediji prenijeli vijest da je koronavirus poharao Lokomotivu, ali i da će se utakmica Dinamo - Lokomotiva ipak igrati. Austrijanci zaključuju kako će ova situacija sa zarazom neprijeporno utjecati na skorašnju utakmicu Lokosa i Rapida u Zagrebu te da bečki klub sad postaje sve opipljiviji favorit.

Linker
15. kolovoz 2020 21:35