VLADO KOS/CROPIX Cropix
ODLIČAN DEBI

Novo ime na hrvatskoj vratarskoj sceni oduševilo je u Osijeku: ‘Evo zašto sam se bacao na lijevo kod penala...‘

Vratar Ivan Sušak debitirao je u Gradskom vrtu protiv Osijeka u Kupu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 02. prosinac 2021. 21:28

Ivan Sušak novo je ime na hrvatskoj vratarskoj sceni. Ovaj 24-godišnjak visok je čak 203 cm, dobro igra nogom, ali zna i jako dobro braniti, što je kod golmana uvijek najvažnije.

Pažnju je na sebe skrenuo u Osijeku, gdje je u 120 debitantskih minuta u dresu Slavena Belupa sačuvao čistu mrežu u četvrtfinalu Kupa.

- Prije svega bih želio zahvaliti treneru Zekiću na ukazanoj prilici, dakako, hvala i ekipi na podršci, dečkima svaka čast kako su odigrali utakmicu i kako su se borili protiv dobre momčadi - rekao je Ivan Sušak.

Nisu htjeli igrati

Kaže da su znali da će u Osijeku biti jako teško...

- Oni su jako dobra ekipa, ali su nas malo iznenadili s tim da nisu baš puno htjeli igrati. Nije bilo puno igre, nije to bila neka ljepotica, ali je bilo dosta šansi iz drugih lopti, odbijanaca i ubačaja. Na kraju, šteta što nas nije nagradilo, ali, kako se kaže, to je nogomet, vratit će nam se negdje drugdje - rekao je Ivan Sušak.

Imao je zanimljivu karijeru dosad, prošao je dosta toga, dvaput je bio i u inozemstvu.

- Došao sam iz Hercegovine u Sesvete. Malo sam se “vukao” kao mlad po trećoj ligi na posudbama, pa sam se vratio braniti u Sesvete. Onda sam otišao u Češku, gdje sam bio kratko vrijeme, nisam baš branio. Bio sam drugi vratar. Vratio sam se u Rudeš, pa sam doživio ozljedu. Nakon oporavka stigao je poziv iz Maribora, koji je institucija u Sloveniji. Bio sam u pogonu dva mjeseca, pa sam operirao koljeno, opet se neke stvari nisu poklopile. Ali, to je sve nogomet, to je sve život. Nakon što je trener Klafurić ljetos preuzeo Belupo pozvao me, prihvatio sam poziv i čekao svoju šansu. Dočekao sam je u Kupu, idemo dalje... Šef je tu da odluči, ali ja i dalje radim po svom, maksimalno. Vjera u Boga i zdravlje, i to je to.

Kakav je bio osjećaj na debiju za Farmaceute?

- Nije bilo nekog straha, bila je mala, pozitivna tremica. Čekao sam svoju priliku i mislim da sam je iskoristio na najbolji mogući način.

Dugo nije branio, ali tvrdi da zbog toga nije imao problema uoči ogleda u Gradskom vrtu.

- Nije mi to smetalo. U glavi sam si posložio da me ništa ne smije smetati. Takav sam, hladan sam što se tiče tih stvari.

Primijetili su mnogi da ste kod raspucavanja jedanaesteraca stalno birali lijevu stranu...

- Prvi penal kojeg sam Bočkaju obranio tijekom igre bio je u lijevu stranu. Tako sam i na u raspucavanju išao u lijevu stranu. Škorić je pucao u lijevu stranu, Fiolić po sredini, ostala tri su išla desno. Takva je bila moja odluka, nemam što puno dodati na tu temu, a jasno mi je da ljudi imaju različita mišljenja i poglede. Uvijek će netko prigovarati...

Njemu doista nitko nema na čemu prigovoriti, izvedba u Osijeku bila je odlična, pokazao je da se na njega može ozbiljno računati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. travanj 2024 03:02