RUSSELL CHEYNE Afp
PREKID DOMINACIJE

Novo slavlje Borne Barišića i društva protiv najvećeg rivala: Zahuktali Rangersi izbacili Celtic iz Kupa

Ovime je Rangers prekinuo veliku dominaciju Celtica i u škotskom kupu
Piše: HinaObjavljeno: 18. travanj 2021. 18:05

Hrvatski nogometni reprezentativac Borna Barišić odigrao je čitav susret za Rangers koji je u osmini finala Škotskog kupa na svom Ibroxu svladao svog najvećeg rivala Celtic sa 2-0 (2-0).

Rangers je do velike prednosti stigao u prvom poluvremenu, prvo je Davis u 10. minuti atraktivnim "škaricama" pogodio za 1-0 da bi u 34. minuti branič Celtica Kenny nespretno reagirao pred svojim golom i ubačaj Ariba skrenuo u vlastitu mrežu.

U nastavku je Celtic stvorio brojne prilike, no početkom drugog poluvremena su Edouard i Elyounoussi promašili dva "zicera", a da ovo nije bio dan najboljeg strijelca Celtica ove sezone Edouarda pokazalo se u 79. minuti kada mu je vratar Rangersa McGregor obranio i kazneni udarac.

Ovime je Rangers prekinuo dominaciju Celtica i u škotskom kupu, Celtic je osvajao naslov u posljednja četiri izdanja ovog natjecanja.

Rangers, koji je ranije ove sezone osvojio prvi naslov prvaka Škotske nakon 2011. godine, pokušat će do kraja sezone osvojiti i Kup, natjecanje u kojem nije trijumfirao od 2009.

Rangers će sljedećeg vikenda u četvrtfinalu igrati protiv Saint Johnstonea, dok su ostali četvrtfinalni parovi Kilmarnock- Saint Mirren, Aberdeen - Dundee United i Hibernian - Motherwell.

Linker
16. travanj 2024 11:39