OLI SCARFF Afp
HRVATSKI SHOW

VIDEO: Pogledajte čaroliju zbog koje je Mateo Kovačić opet na naslovnicama, veliko priznanje i za Gvardiola

Odličan mjesec imala su dva hrvatska reprezentativca u dresu Manchester Cityja
Piše: SNObjavljeno: 02. svibanj 2024. 15:30

Joško Gvardiol imao je sjajan mjesec u dresu Manchester Cityja. Hrvatski reprezentativac ustanovio se u prvoj postavi Građana, a svoje odlične partije u nebesko plavom dresu potkrijepio je i dobrom statistikom.

image

Joško Gvardiol

MARTIN RICKETT/PA IMAGES/PROFIMEDIA Martin Rickett/Pa Images/Profimedia

Odlične partije započele su prvijencem protiv Real Madrida u četvrtfinalnom susretu Lige prvaka, a nastavile su se i u Premier ligi. Nekoliko dana nakon prvijenca zabio je i prvi pogodak u Premier ligi protiv Luton Towna, a na istoj utakmici upisao je i asistenciju. Odličan mjesec zaključio je u posljednjoj travanjskoj utakmici protiv Nottingham Foresta, kada je na teškom gostovanju pogotkom glavom olakšao Cityju put prema pobjedi.

Zbog ovih partija Gvardiol je nagrađen ulaskom u uži izbor za igrača mjeseca u Premier ligi. U konkurenciji zajedno s Gvardiolom nalaze se: Bruno Fernandes, Kai Havertz, Jean-Philippe Mateta, Cole Palmer i Jordan Pickford.

A posebno priznanje dobio je Joškov suigrač u Cityju i hrvatskoj reprezentaciji Mateo Kovačić. Kova je, naime, nominiran za najbolji gol mjeseca, sjećamo se svi onog sjajnog voleja koji je zabio Lutonu u 33. kolu Premier lige, što mu je ujedno bio i prvenstven prvijenac za City.

MAJSTORIJU MATEA KOVAČIĆA POGLEDAJTE OVDJE

Uz Kovačića su još nominirani Alexis Mac Allister, Kevin De Bruyne (čak dva gola), Kobbie Mainoo, Matheus Cunha, Cole Palmer i Jeffrey Schlupp. Glasati za najbolji gol možete OVDJE.

Dodajmo i kako su u svih pet travanjskih utakmica Gvardiol, Kova i društvo u Cityju upisali pobjedu. U prvenstvu se vodi grčevita borba s Arsenalom za naslov prvaka, a City trenutno zaostaje za jedan bod uz jednu odigranu utakmicu manje.

Spomenimo da je samo 17 braniča u povijesti Premiershipa osvajalo nagradu za igrača mjeseca, a zanimljiv je podatak i da se samo jedan Hrvat može dičiti tom nagradom; Nikica Jelavić osvojio ju je u dresu Evertona u travnju 2012.

Linker
02. svibanj 2024 15:33