StoryEditor
CROPIX
 BORIS KOVACEV
MALA SENZACIJA

Olić, Šimunić i Jelavić ulaze u ambiciozni projekt! U kultnom zagrebačkom kvartu sprema se nešto veliko

Stvarno su, kao što im kaže njihov brendirani slogan, totalno drukčiji od drugih!
Autor: Davorin OlivariObjavljeno: 20. lipanj 2020. 11:39

Senzacija stiže iz Rudeša! Stvarno su, kao što im kaže njihov brendirani slogan, totalno drukčiji od drugih! Hrvatski drugoligaš kreće u stvaranje ‘novog Rudeša’ u kojem će participirati i bivši hrvatski reprezentativci Ivica Olić, Josip Šimunić i Nikica Jelavić! Što se to tako veliko sprema u zagrebačkom kvartu koji je još prije nekog vremena imao klub u HNL-u?
O tome smo jučer popričali s direktorom kluba, Stipom Čondrićem.
 

Klub na ponos svih

- Održali smo Skupštinu kluba 8. lipnja, bilo je emotivno, Ivan Knežević je nakon 20 godina napustio predsjedničku funkciju, novi predsjednik je Pero Klarić. Ivan je ostao u Skupštini kluba, zastupat će naš klub i dalje kad se radi o HNS-u, ZNS-u.... - kazao nam je u uvodu Čondrić.

Kompletna priča krenula je od veterana Rudeša, skupila se i ekipa koja je bila tu kad je Rudeš iz Druge ulazio u Prvu HNL.

- Naš je cilj spojiti poslovni i sportski sektor. Baš kao što je to bilo nekada u jednom trenutku.
Kad se radi o treneru, te kompletnoj struci, još nije donesena odluka...

- Trenutačno još nismo posložili struku, još smo u fazi kadroviranja. Moramo riješiti i neke dubioze iz prošlosti, želimo tu priču zatvoriti, kako bismo se fokusirali na našu budućnost, odnosno na proces stvaranja, nazovimo ga, novog Rudeša. Možda je najispravnije kazati, radimo na stabilizaciji kluba s idejom da od Rudeša napravimo klub na ponos svih nas.

Naravno da su najveću senzaciju izazvala već spomenuta tri imena i prezimena, Ivica Olić, Josip Šimunić i Nikica Jelavić. Kako su se ti slavni bivši reprezentativci odlučili uključiti u rudešku priču?
- Oni dolaze kao prijatelji našeg kluba, prijatelji Rudeša. Oni će se sve više i više uključivati u naš poslovno-sportski projekt.
 

Uključeni profesori

Zanimljivo jest da su Olić i Šimunić igrali za veterane Rudeša, tako je počelo prijateljstvo s društvom iz zagrebačkog kvarta. Slavni Vatreni već dvije godine igraju veteranski nogomet u Rudešu. Jelavić još igra u Kini, ali završava karijeru, te se u prosincu ove godine vraća u Zagreb.

- U cijeli priču su uključeni i profesori Igor Jukić i Ivan Krakan, vrhunski stručnjaci - zaključio je Čondrić.
Dakle, na pomolu je jedna sjajna nogometna priča u Zagrebu. Poznavajući ljude koji su se uključili u cijeli projekt, gotovo smo sigurni da će Rudeš uskoro postati klub o kojem će se pričati s poštovanjem. Nismo direktora ispitivali o budućim ambicijama Rudešana, jer tek sve počinje, ali sasvim je logično da će konačna ambicija svakako biti povratak kluba u HNL.

Linker
20. lipanj 2020 11:39