RONNY HARTMANN
IZVOR KOJI NE PRESUŠUJE

Olmo puni blagajnu! Stižu strašni bonusi, pogledajte koliko će Dinamo još zaraditi na sjajnom Španjolcu

Uskoro stiže i nova uplatnica od 700.000 eura, to će se dogoditi već ovog mjeseca
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. prosinac 2020. 16:50

Dani Olmo je u srijedu majstorski zabio za Leipzig u istanbulskoj pobjedi nad Basaksehirom (4:3). Sljedećeg tjedna u RB Areni Leipzigu treba pobjeda nad Manchester Unitedom da bi bio siguran u proljetni nastup u Ligi prvaka. Nastupe španjolskog reprezentativca i uspjehe momčadi Juliana Nagelsmanna s pozornošću prate i u Maksimiru jer Dinamo, Leipzig i Olmo su i dalje povezani - novcem.

Strašni bonusi

U siječanjskom transferu Dinamo je za Olma dobio fiksnih 19 milijuna eura odštete. Ostatak odštete Modrima će biti isplaćen kroz razne bonuse koji su detaljno razrađeni. Kod potpisivanja ugovora, oni su izgledali ovako:

- svaki ulazak Leipziga u grupnu fazu Lige prvaka (u sljedeće tri godine) - dva milijuna eura;
- svako osvojeno prvenstvo Leipziga (u sljedeće tri godine) - dva milijuna eura;
- svakih 15 službenih utakmica Olma za Leipzig (minimalno po 46 minuta) - 700.000 eura, Dinamo tu ima maksimalno pravo na četiri milijuna eura:
- pravo na 20 posto ostatka od idućeg transfera (tu se oduzima sve što je Leipzig do tada isplatio Dinamu).

Ako, recimo, Olmo bude dalje prodan za 30 milijuna eura, a Dinamo je kroz transfer i bonuse do tada od Leipziga dobio 22 milijuna eura, Dinamo dobiva pravo na 20 posto razlike od osam milijuna eura.

image
OZAN KOSE

Dakle, Dinamo je već zaradio 2 milijuna eura i oni su već uplaćeni u maksimirsku blagajnu. Leipzig se plasirao u grupnu fazu Lige prvaka. Leipzig sad može i osvojiti Ligu prvaka, ali to se više ne računa, bitan je samo plasman u grupnu fazu. Međutim, bilo bi dobro da Nijemci što dalje doguraju u najelitnijem klupskom natjecanju na svijetu, jer to znači da bi Olmo brže skupio onih 15 nastupa koji su potrebni da lova u kontinuitetu ulazi u Maksimirsku 128.

Dani je standardni dio udarne momčadi, tako da se njegovi nastupi u svakoj utakmici podrazumijevaju. Štoviše, Olmo je jedan od krucijalnih igrača Leipziga. Nadalje, ako Nagelsmannovi dečki daleko doguraju u Ligi prvaka, raste i cijena svakom igraču, a posebice onim najboljima kao što je Dani. Veća cijena kod budućeg transfera opet znači i veći novac za Dinamo.

image
RONNY HARTMANN

Osim ta 2 milijuna eura koji su uplaćeni na ime Leipzigova plasmana u grupnu fazu Lige prvaka, Dinamo je priskrbio još 700.000 eura za prvih 15 Olmovih nastupa koje je odigrao više od 46 minuta. Uskoro stiže i nova uplatnica od 700.000 eura, to će se dogoditi već ovog mjeseca.

Naime, Olmo je ove sezone odigrao 13 utakmica u ugovorom propisanoj minutaži, bilo bi ih već i 15, ali je protiv Herthe igrao 24 minute, a protiv Freiburga 27 minuta. U sljedećem kolu Bundeslige na Allianz Areni se u nedjelju igra veliki derbi Bayern - Leipzig, a Olmo će, to bi valjda trebalo biti sigurno, biti u prvom sastavu i za pretpostaviti je da neće biti zamijenjen prije isteka potrebnih minuta. A onda slijedi taj veliki okršaj s Manchester Unitedom gdje bi Dani odigrao i tu 15. utakmicu, a Modri bi inkasirali novih 700.000 eura.

Bayern prejak

Dakle, Dinamo bi u sljedeći utorak na ime bonusa mogao ukupno već zaraditi 3,4 milijuna eura. Dva milijuna za ulazak u grupnu fazu Lige prvaka i 1,4 milijuna eura za Olmovih ukupno 30 nastupa u dresu Leipziga. Ako uračunamo onih 19 fiksnih, Olmov transfer iz Dinama u Leipzig bi tada i zasad iznosio 22,4 milijuna eura. A tek je počelo...

Ima još godina. Jedini bonus koji će teško biti ostvaren jest onaj za osvajanje naslova prvaka u Bundesligi. Teško je kraj ovakvog Bayerna očekivati da će netko drugi uhvatiti njemački tron. Makar u ovom trenutku Bavarci bježe Olmovom klubu samo dva boda na ljestvici.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. travanj 2024 13:13