StoryEditor
Getty Images
 MICHAEL REGAN
LEGENDARNI DVOJAC

‘On je bio najveći talent kojeg sam trenirao, ali svlačionica je znala ponekad smrditi po alkoholu‘

Jedan od najvećih trenera na svijetu, Fabio Capello kaže kako mu nitko u karijeri nije stvorio toliko problema

Jedan od najvećih trenera na svijetu, Fabio Capello kaže kako mu nitko u karijeri nije stvorio toliko problema kao legendarni brazilski napadač Ronaldo. Dvojac je zajedno surađivao pola godine u Real Madridu, a Ronaldo je talijanskom strategu stvarao probleme na način da se volio provoditi i ponekad i pijan dolaziti na treninge.

Tako barem kaže Capello koji je u sezoni 2006./2007. osvojio naslov pravaka u Španjolskoj, ali bez obzira na situacije koje je imao s Ronaldom kaže kako je on za njega bio najtalentiraniji nogometaš kojeg je ikada trenirao.

- On je bio najveći talent kojeg sam imao priliku trenirati. Ipak, u istom trenutku je bio i nogometaš s kojim sam imao najviše problema u svlačionici. Stalno je tulumario i radio stvari koje nije trebao. Jednom prilikom mi je prišao Ruud van Nistelrooy i rekao 'treneru, svlačionica smrdi po alkoholu', kazao je Capello u razgovoru za Sky Sports.

image
Getty Images
STUART FRANKLIN

Talijan tvrdi kako Real krenuo nizati pobjede kada je Ronaldo otišao u Milan. 

- Ronaldo je otišao u Milan i mi smo počeli pobjeđivati. Ipak, ako samo govorimo o najtalentiranijem nogometašu ikad, to je bez ikakve dvojbe bio on. 

Ronaldo je dres Real Madrida nosio od 2002. do 2007. godine i u tom periodu je postigao 104 gola u 177 nastupa.

Linker
12. srpanj 2020 02:44